Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä soitetaan huijauspuheluita, joissa varoitetaan esimerkiksi pankkitunnusten tai tilin olevan vaarassa

Huijari pyrkii todistamaan asiansa oikeaksi lähettämällä tekstiviestin, joka näkyy samassa tutussa viestiketjussa kuin Aktian aidot viestit. Lue lisää.

Aktian Sijoitusnäkemys 3/22 on julkaistu

Aktian Sijoitusnäkemys 3/22 on julkaistu

Tiistai 4. lokakuuta 2022 Markkinakatsaukset ja sijoitusnäkemykset

Osake- ja korkomarkkinoiden tuotot ovat olleet kuluvan vuoden aikana varsin heikot, ja markkinakehityksen syitä on monia. Sota Ukrainassa, koronapandemian aiheuttamat sulkutilat, energiakriisi, korkea inflaatio sekä kiristyvä rahapolitiikka ovat heikentäneet sijoittajien ja kuluttajien luottamusta. Korkean inflaation vuoksi keskuspankit ovat joutuneet nostamaan ohjauskorkojaan, mikä on johtanut sekä yritysten että kansalaisten korkomenojen merkittävään nousuun. Vaihtoehtoiset omaisuuslajit ovat osoittaneet toimivuutensa riskien hajauttajana ja vakaan kassavirran lähteenä epävarmassakin markkinaympäristössä. Näihin aiheisiin syvennymme Sijoitusnäkemyksessä tällä kertaa.

Tuore Sijoitusnäkemyksemme sisältää pääekonomistimme makrokatsauksen lisäksi myös markkinakatsauksen sekä näkemyksemme osakkeista, koroista ja allokaatiosta. Uutena aiheena nostamme mukaan myös vaihtoehtoiset sijoitukset. Seuraava Sijoitusnäkemyksemme julkaistaan helmikuussa.

Ajatuksia herättäviä lukuhetkiä!

Lue katsaus