Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä. Myös huijausverkkolaskuja on liikkeellä.

Lue lisää täältä.

Aktian Sijoitusnäkemys 3/23 on julkaistu

Aktian Sijoitusnäkemys 3/23 on julkaistu

Sunnuntai 8. lokakuuta 2023 Markkinakatsaukset ja sijoitusnäkemykset

Sijoitusnäkemys sisältää pääekonomistimme makrokatsauksen lisäksi myös markkinakatsauksen sekä näkemyksemme osakkeista, koroista ja allokaatiosta sekä vaihtoehtoisista sijoituksista.

Kuluva vuosi on toistaiseksi ollut sijoitusmarkkinoilla hyvä. Globaalit osakemarkkinat ovat tuottaneet vuoden alusta euroissa mitattuna lähes 13 prosenttia ja käytännössä kuitanneet viime vuoden laskun. Myös korkomarkkinoiden tuotot ovat selvästi plussan puolella.  Tuore sijoitusnäkemys kertoo, että terävimmän korkojen nousun rauhoituttua markkinoiden tuotto ja riski kulkevat jälleen käsi kädessä; riskillisemmät korkosijoitukset ovat tuottaneet riskittömiä paremmin, ja osakesijoitukset ovat tuottaneet keskimäärin parhaiten. Samalla tuottoerot ovat kuitenkin olleet historiallisen suuria.

Näkemyksemme mukaan korkomarkkinoilla on tulevien kuukausien aikana alkamassa sijoittajan kannalta paras ympäristö. Tuottomielessä nyt lieneekin paras hetki lähteä mukaan korkosijoituksiin, jos siellä ei vielä ole. On myös hyvä huomata, että korkosijoitukset toimivat pitkästä aikaa hyvin suojaavana elementtinä hajautetuissa salkuissa.

Toivomme sinulle ajatuksia herättäviä lukuhetkiä!

Lue katsaus

 

Kaikki sijoitusnäkemyksemme sekä niiden webinaaritallenteet löydät osoitteesta aktia.fi/sijoitusnäkemys.