Siirry sisältöön Siirry chattiin
Venäjään pääasiallisesti sijoittavat rahastot poistuvat Aktian verkkosivuilta

Venäjään pääasiallisesti sijoittavat rahastot poistuvat Aktian verkkosivuilta

Torstai 30. maaliskuuta 2023 Asiakastiedotteet

Aktia on maaliskuussa 2022 asiakastiedotteessa ilmoittanut Ukrainan sodan perusteella lopettavansa uusmyynnin Venäjään pääasiallisesti sijoittaviin rahastoihin.

Rahastot Swedbank Robur Östeuropafond, Swedbank Robur Rysslandsfond ja Carnegie Rysslandsfond ovat tuolloin poistuneet Aktian kolmannen osapuolen tuotevalikoimasta sekä Aktia Henkivakuutuksen sijoituskohdevalikoimasta. Luonnollisena jatkumona poistetaan edellä mainittujen rahastojen tuotekohtaiset sivut Aktia.fi -sivustolta 28.4.2023.

Asiakas, jolla on omistuksia Venäjälle pääasiallisesti sijoittavissa rahastoissa tai Aktia Henkivakuutuksen säästö- tai eläkevakuutuksessa, näkee omistuksessaan tai vakuutussopimuksessaan olevat rahasto-osuudet Aktian mobiili- ja verkkopankissa.

Arvonlaskenta ja toimeksiantojen käsittely on edelleen keskeytetty Swedbank Robur Rysslandsfond ja Carnegie Rysslandsfond -rahastoissa. Asiakkaan omistuksessa olevien rahasto-osuuksien osalta ei ole tiedossa, milloin mahdolliset lunastustoimeksiannot ovat jälleen mahdollisia. Viimeisin julkaistu arvo ei välttämättä vastaa käypää arvoa kaupankäynnin mahdollisesti avautuessa.