Siirry sisältöön Siirry chattiin
Lomailijan muistilista turvalliseen maksamiseen

Lomailijan muistilista turvalliseen maksamiseen

Maanantai 19. kesäkuuta 2023 Blogit ja artikkelit

Maksukortista tulee aina huolehtia tarkasti, mutta etenkin kesän ulkomaanmatkoilla kortin käyttöön ja säilyttämiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Varmista aina loppusumma kortilla maksaessasi ja seuraa tilitapahtumiasi normaalia tarkemmin. 

Lue vinkkimme, mitä kaikkea kannattaa huomioida kortin käytössä ennen matkaa ja sen aikana.

Älä jätä kaikkea yhden kortin varaan

Ensisijaisen maksukorttisi lisäksi on matkaan hyvä varata mukaan myös toinen kortti, jota voi säilyttää vaikka hotellin tallelokerossa. Näin sinulla on toimiva varakortti valmiina myös tilanteessa, jossa luottokorttisi varastetaan tai katoaa. Tarvittaessa voit lukea lisää eri vaihtoehdoista ja tilata kortin osoitteesta aktia.fi/kortit

Käteistä kaiken varalta

Mukana kannattaa aina kantaa myös hieman käteistä, vaikka maksukortin käyttö ulkomailla onkin nykyään lähtökohtaisesti toimivaa. Käteisen nostossa kannattaa suosia tunnettujen pankkien läheisyydessä sijaitsevia automaatteja.

Jos kortti katoaa

Mikäli korttisi katoaa tai varastetaan, ilmoita asiasta heti korttien sulkunumeroon +358 800 0 2477 (24 h). Tallenna myös sulkupalvelun numero puhelimen muistiin. Voit myös sulkea korttisi väliaikaisesti Aktia Wallet -sovelluksesta. Finnair Visa Credit -kortin voit väliaikaisesti sulkea Finnair Visa -sovelluksessa.

Maarajat ja turvarajat

Asettamalla kortillesi turvarajat (osto- ja nostorajat) sekä aluerajaukset vähennät riskiä joutua kortin väärinkäytön uhriksi. Turvarajat ja aluerajat voi asettaa helposti Aktia Wallet -sovelluksessa reaaliajassa. Finnair Visa Credit -kortin rajoja voit muuttaa Finnair Visa -sovelluksessa.

Turvarajat ovat voimassa 24 tuntia kerrallaan. Aluerajauksen voi muuttaa reissuun lähtiessä ja palauttaa taas normaaliksi reissun jälkeen. 

Luottokortin ostoturva suojaa yllätyksiltä

Ulkomaanmatkat kannattaa aina maksaa luottokortilla, sillä siihen liittyy kuluttajansuojalain mukainen ostoturva. Sen avulla voit saada rahasi takaisin, jos esimerkiksi lentoyhtiö menee konkurssiin tai lentosi joudutaan perumaan. 

Riittääkö luottoraja?

Luottokortti voi olla tarpeen myös esimerkiksi hotellin varaamiseen tai auton vuokraamiseen. Ennen matkaa kannattaa tarkistaa luottokortin luottoraja ja jäljellä oleva luoton määrä. Näin varmistat, että luottokortti palvelee yllättävissäkin tilanteissa. Ohjeet luottorajan muuttamiseen löytyvät täältä

Kattava matkavakuutus turvanasi

Aktian luottokortteihin sisältyy myös kattava vapaa-ajan matkavakuutus, joka on voimassa alle 45 vuorokautta kestävillä vapaa-ajan koti- ja ulkomaanmatkoilla. Tutustu oman korttisi matkavakuutuksen ehtoihin täältä. Huomioithan, että Finnair Visa Credit -kortti ei sisällä matkavakuutusta.

Aktia Mobiilipankki on turvallisin tapa hoitaa pankkiasioita

Lataa puhelimeesi Aktia Mobiilipankki ja tunnistussovelluksemme Aktia ID. Mobiilipankki on turvallisin ja helpoin tapa hoitaa matkan aikana laskujen maksut ja muut päivittäiset pankkiasiat.

Mobiilipankkia käyttäessä kannattaa suosia mobiilidataa wifin sijaan, mikäli mahdollista. Jos joudut käyttämään yleisiä tietokoneita, muista aina tyhjentää selaimen välimuisti, historia ja evästeet. Pidä myös laitteesi päivitettynä ja säilytä niitä turvallisessa paikassa. 


Lisätietoa turvallisesta asioinnista

Lue usein kysytyt kysymykset korteista