Myönnämme nyt henkilö- ja yritysasiakkaillemme kahdeksan kuukauden lyhennysvapaan, kun haet sitä 30.5. mennessä.

15.3.2020

Koronaviruksen nopea leviäminen ja sen aiheuttamat taloudelliset vaikutukset niin yksilöille ja yrityksille kuin koko Suomelle aiheuttavat nyt huolta. Aktia haluaa osaltaan kantaa kortensa kekoon tilanteen helpottamiseksi ja myöntää henkilö- ja yritysasiakkailleen kahdeksan kuukauden lyhennysvapaata. Henkilöasiakkaille tarjoamme lyhennysvapaan ilman palvelumaksua.

Olemme saaneet paljon hakemuksia, joten käsittelyajat ovat tällä hetkellä hieman tavallista pidemmät. Käsittelemme kaikkia hakemuksia mahdollisimman pian. Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa ja kiitämme kärsivällisyydestäsi!

Ohjeet lyhennysvapaan hakemiseen

Henkilöasiakkaat

Jos sinulla on Aktian pankkitunnukset, voit hakea lyhennysvapaata verkkopankissa kohdassa Lainat - Lyhennysvapaa. Hakemuksen lopussa mainittua 120 euron palvelumaksua ei veloiteta 30.5. mennessä toimitetuista hakemuksista, jotka koskevat vähintään kahdeksan kuukauden lyhennysvapaita. Lyhennysvapaata voi hakea ilman palvelumaksua vain kerran. Kahdeksan kuukauden lyhennysvapaata ei myönnetä vakuudettomille luotoille, kuten käyttölainoille.

Mikäli lainassasi on sinun lisäksesi myös toinen velallinen, voit tehdä hakemuksen verkkopankissasi, minkä jälkeen toisen velallisen tulee hyväksyä pyyntö omassa verkkopankissaan.

Mikäli vain toisella velallisella on Aktian pankkitunnukset, hän voi tehdä hakemuksen lyhennysvapaasta verkkopankissaan. Tämän jälkeen toisen velallisen tulisi kirjautua Aktian verkkopankkiin oman pankkinsa pankkitunnuksilla ja lähettää asiakaspalveluun viesti, jossa ilmoittaa hyväksyvänsä lyhennysvapaahakemuksen sekä päivämäärä, jolloin hakemus on jätetty.

Jos kummallakaan velallisella ei ole Aktian pankkitunnuksia, lyhennysvapaata voi hakea kirjautumalla Aktian verkkopankkiin jonkun toisen pankin pankkitunnuksilla ja lähettämällä Aktian asiakaspalveluun viestin, jossa kerrotaan mihin lainaan lyhennysvapaata haetaan, kuinka pitkäksi aikaa, lyhennysvapaan syy sekä kaikkien velallisten puhelinnumerot ja sähköpostiosiotteet.

Käyttölainaasi voit maksutta hakea lyhennysvapaita kuukausia (kaksi maksuvapaata kuukautta kalenterivuodessa, ei peräkkäisiä kuukausia) lähettämällä viestin asiakaspalveluumme Aktian verkkopankin viestitoiminnolla. Voit kirjautua myös muiden pankkien pankkitunnuksilla.

Korttiluotollesi voit maksutta hakea maksuvapaita kuukausia (kaksi maksuvapaata kuukautta kalenterivuodessa, ei peräkkäisiä kuukausia), minimilyhennysprosentin muutosta sekä luottorajan korotusta verkkopankin kohdassa Kortit - Korttipalvelut.

Yritysasiakkaat

Yritysasiakkaana voit hakea lyhennysvapaata tästä.

Lyhennysvapaa myönnetään normaalin luottopäätösmenettelyn mukaisesti.

Takaisin asiakastiedotteisiin