Korkokatto ja lainaturva

Elämä on välillä epävarmaa. Lainaturvan ja korkokaton avulla voit varautua yllättäviin tilanteisiin, kuten työttömyyteen, ja varmistaa, että maksukykysi riittää lainan lyhentämiseen vaikeissakin käänteissä.
 

Mikä on asuntolainan lainaturva?

Lainaturva auttaa turvaamaan lainan takaisinmaksun erilaisissa odottamattomissa tilanteissa, kuten sairauden tai työttömyyden yllättäessä. Lainaturva auttaa lainan maksussa myös onnettomuustilanteissa ja kuolemantapauksissa.
 

Miksi lainaturva kannattaa ottaa?

Jos sinua kohtaa työttömyys, työkyvyttömyys tai sairaalahoito, saat kuukausierään perustuvat korvaukset. Kuolemantapauksen ja tapaturmasta johtuvan pysyvän työkyvyttömyyden sattuessa Lainaturva kattaa lainan vakuutetun osan.

Lainaturvaa kannattaa harkita erityisesti silloin, kun laina on suuri, vastaat lainan lyhentämisestä yksin tai sinulla on lapsia tai vierasvelkapanttauksia. Lainaturvan avulla suojaat perheesi ja takaajiesi tulevaisuuden.

Lainaturvan voi ottaa joko yksin tai yhdessä. Sen voi liittää lainaan, joiden takaisinmaksuaika on korkeintaan 30 vuotta ja kuukausittainen lyhennys enintään 1 350 euron suuruinen. Vakuutusmäärä on korkeintaan 200 000 euroa lainanottajaa kohden.
 

Vakavan sairauden turva

Vakavan sairauden turvalla voit varautua sairauden aiheuttamiin kuluihin. Jos sairastus vakavasti, saat jopa 40 000 euron kertakorvauksen, joka auttaa selviytymään esimerkiksi asuntolainan lyhennyksistä.  
Lainaturvapakettiin kuuluva Vakavan sairauden turva on voimassa 5 vuotta. Voit myös ottaa erillisen, lainasta riippumaton Vakavan sairauden turvan, jolloin turva on voimassa 10 vuotta. Lue lisää vakavan sairauden turvasta.
 

Mikä on asuntolainan korkokatto?

Matalien korkojen ajat eivät jatku ikuisesti. Jos arvostat turvallisuutta, voit varautua korkojen nousuun jo ennalta ostamalla asuntolainalle korkokaton, joka estää lainan korkoa nousemasta yli sovitun rajan esimerkiksi seuraavan kolmen tai viiden vuoden aikana. Hyödyt kuitenkin jatkuvasti koron laskuista.
 

Miksi korkokatto kannattaa ottaa?

Korkokatto estää asuntolainan korkokuluja nousemasta yllättäen korkeisiin lukemiin. Näin lainan kulut pysyvät ennustettavina ja tiedät, paljonko sinulla kuluu tulevaisuudessakin rahaa lainan takaisinmaksuun.

Voit suojata korkokatolla myös osan lainasta.
 

Lue myös

Mikä ihmeen Prime – lainan korot ja lyhennystavat.
Pyydä lainalupaus verkossa.
Miten asuntokauppa käytännössä etenee.