Käänteinen asuntolaina

Onko sinulla velaton tai lähes velaton asunto? Onneksi olkoon, olet hoitanut taloutesi hyvin! Aktian käänteisellä asuntolainalla voit hyödyntää kertynyttä asuntovarallisuuttasi haluamaasi tarkoitukseen.

 

 
 

Tietoa käänteisestä asuntolainasta

Asuntosi pysyy omistuksessasi ja saat rahat heti käyttöösi omalle tilillesi.
Laina-aika on 10 vuotta, ja lainamäärä voi olla jopa puolet asuntosi arvosta.
Laina-aikana maksat vain lainan korot.

Oletusarvoisesti laina maksetaan 10 vuoden laina-ajan jälkeen kerralla pois tai neuvotellaan laina-ajan jatkamisesta.

 

Haluatko henkilökohtaisen tarjouksen?

Sovi kanssamme tapaaminen ja käy asiantuntijamme kanssa läpi henkilökohtainen tilanteesi. Räätälöimme sinulle yksilöllisen ratkaisun omien tavoitteidesi saavuttamiseksi.

Jätä yhteydenottopyyntö

Voit myös varata ajan asiakaspalvelustamme.

 

Paranna elämänlaatuasi ja toteuta haaveesi

 

Tue läheisiäsi
Sinulla on esimerkiksi mahdollisuus tukea lastasi tai lastenlastasi asunnon hankkimisessa, jos haluat siirtää omaisuuttasi fiksusti eteenpäin.

 

Panosta elämänlaatuun
Voit hyödyntää asuntoosi sitoutunutta varallisuutta esimerkiksi kalliimpaan remonttiin, yksityislääkärin palveluihin tai joustavampaan talouteen, mikä mahdollistaa matkustelun ja elämästä nauttimisen.

 

Nauti eläkepäivistäsi
Jos haluat vielä eläkkeelle jäätyäsi jatkaa asumista isossa asunnossasi, voit ottaa siihen sitoutunutta varallisuutta etukäteen käyttöön korkeiden asumiskustannusten kattamiseen. Voit lisäksi varautua tuleviin eläkepäiviisi ja hyödyntää asuntoosi sitoutunutta varallisuutta esimerkiksi sijoitusasunnon hankkimiseen.

Lue, mitä Aktian aluepäälliköt Oscar Taimitarha ja Camilla Karlberg kertovat käänteisestä asuntolainasta.

 

Esimerkki käänteisestä asuntolainasta

Käänteinen asuntolaina 80 000 €
Laina-aika 10 vuotta
Maksuerä
Laina-aikana maksat vain lainan korot.
93 € / kk
Korko Viitekorko Euribor 12
Noteeraus 12.4.2019 -0,112 % + marginaali 1,5 %
Käsittelykulut 2,30 € / kk.
Toimitusmaksu 800 €

 

Myönnettävän käänteisen asuntolainan lainamäärä arvioidaan aina tapauskohtaisesti. Esimerkkilaskelmassa käänteistä asuntolainaa on myönnetty 80 000€, joka tässä tapauksessa olisi 50% asunnon velattomasta markkina-arvosta.
 
Todellinen vuosikorko ja maksettava kokonaissumma on laskettu seuraavilla oletuksilla: luotto 80 000 €, luottoaika 10 vuotta, korko 12 kk Euribor + 1,50 %, käsittelykulut 2,30 €/kk, toimitusmaksu 800 €. Esimerkkilaskelman todellinen vuosikorko on 1,68 % (laskettu 12.4.2019) ja maksettava kokonaissumma on 86 971 €.
 
Muutos oletusarvoissa voi johtaa eri lopputulokseen mm. takaisinmaksettavalle kokonaissummalle, maksuerille ja todelliselle vuosikorolle. Esimerkkilaskelma ei ole lainatarjous, eikä sido pankkia.