Aktia Käyttölaina - lainaa ilman takaajia tai vakuuksia

Haluatko toteuttaa unelmasi uudesta moottoripyörästä, autosta tai veneestä? Onko asuntosi remontointi ajankohtaista? Aktia Käyttölaina tarjoaa joustoa talouteesi silloin, kun sitä tarvitset.

Aktia Käyttölaina on 2 500–20 000 euron kertaluotto, jonka myöntämiseen emme edellytä takaajia tai vakuuksia. Lainaa on helppo hakea ja rahat maksetaan 1 – 3 arkipäivän sisällä suoraan tilillesi.

Jos sinulla on ennestään luottoja, voit säästää huomattavan summan yhdistämällä ne yhdeksi Aktia Käyttölaina -luotoksi.

Lyhyesti Aktia Käyttölainasta

Aktia Käyttölaina on vakuudeton kulutusluotto, joka maksetaan yhdessä erässä pankkitilillesi tai Wallet-tilille.

 • Maksat lainan takaisin kuukausittain kiinteissä erissä (väh. 50 €), takaisinmaksuaika on 24–120 kuukautta.
 • Eräpäivä on kuukauden 15. tai viimeinen päivä.
 • Voit tarkistaa lainan tiedot verkkopankissa.
 • Luoton korko on 3 kk euribor + 4,5 %-8,5 %.
   

Kenelle laina voidaan myöntää?

Sinulle voidaan myöntää Aktia Käyttölaina, jos:

 • Olet vähintään 20-vuotias
 • Sinulla on suomalainen henkilötunnus
 • Sinulla on pysyvä kotiosoite Suomessa
 • Sinulla on suomalainen henkilötunnus
 • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, eikä sinulla ole maksuhäiriöitä
 • Säännölliset vuositulosi ovat vähintään 20 000 euroa (brutto)
 • Työsuhteesi mahdollinen koeaika on päättynyt, oli sinulla sitten määräaikainen tai vakituinen työsuhde

Automaattisen päätöksenteon käyttö

Hyödynnämme automaattista päätöksentekoa luottohakemusten käsittelyssä. Päätöksemme perustuu asiakkaan hakemuksen yhteydessä antamiin tietoihin, Aktialla jo oleviin asiakastietoihin sekä ulkoisista rekistereistä kuten luottotietorekistereistä ja väestötietojärjestelmästä haettaviin tietoihin. Luottopäätöksen saatuasi voit halutessasi pyytää, että automaattisen päätöksen sijaan toimihenkilö käsittelee tietosi luotonmyöntäjän puolesta. Voit saattaa päätöksen toimihenkilön käsiteltäväksi soittamalla asiakaspalveluumme numerossa 010 247 010.

Aktian tietosuojaselosteessa kerrotaan tarkemmin henkilötietojen käsittelystä. Tietosuojaseloste löytyy osoitteesta aktia.fi/fi/yksityisyyden-suoja.

Ehdot

Käyttölainan todellinen vuosikorko ja maksettava kokonaismäärä lasketaan olettaen, että luottomäärä on 5 000 euroa, luottoaika on viisi vuotta ja luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 60 saman määräisenä eränä kuukauden välein. Luoton korko on 3 kk euribor + 8,5 %, tilinhoitopalkkio 3,90 euroa/lasku ja avausmaksu 60 euroa. Avausmaksu veloitetaan ensimmäisen kuukausierän yhteydessä kertaveloituksena. Todellinen vuosikorko on 10,77 % (laskettu 26.3.2018 3 kk euribor -0,329 %) ja maksettava kokonaismäärä on 6 391 euroa edellä mainituilla oletuksilla.