Siirry sisältöön Siirry chattiin

Joustavaa ja pitkäaikaista sijoittamista

Salkku Tasapainoinen sopii sinulle, joka haluat vaivattoman tavan hajauttaa sijoituksesi Kapitalisaatiosopimuksen kautta kohtuullisella riskillä korkoihin ja osakkeisiin. Salkussa voidaan hyödyntää markkinanäkemyksen mukaisesti myös likvidejä vaihtoehtoisia sijoituksia. 

Salkku Tasapainoisen sijoituskohteina ovat normaalitilanteessa korkomarkkinat 50 %:n osuudella ja osakemarkkinat 50 %:n osuudella.

Kapitalisaatiosopimuksen edut pähkinänkuoressa

  • Selkeä: Viisi salkkuvaihtoehtoa, joilla selkeästi määritellyt riskitasot. Salkkua vaihtamalla voit ilman veroseuraamuksia muuttaa sijoitusten riskitasoa ja sijoitusstrategiaa. 
  • Joustava: Voit joustavasti tehdä lisäsijoituksia tai irtisanoa sopimuksen koska tahansa sopimusaikana. 
  • Vaivaton: Kapitalisaatiosopimuksen voimassaoloaikana ei aiheudu hallinnollista työtä, ei kauppalaskelmia eikä sitä tarvitse ilmoittaa verotuksessa. 
  • Tehokas: Sopimuksen tuottoa ei veroteta sopimuksen voimassaoloaikana. Tuotto verotetaan varoja nostettaessa, tuotto on veronalaista pääomatuloa. Sijoituskohteiden vaihdot eivät aiheuta veroseuraamuksia. 
  • Pitkäaikainen: Sijoitushorisontti voi jatkua seuraavaan sukupolveen. Sopimus ei pääty kuolemaan, vaan jatkuu kuolinpesän tai perillisen omistuksessa.

Tähän rahoitustuotteeseen sisältyvissä sijoituksissa ei oteta huomioon ympäristön kannalta kestäviä taloudellisia toimintoja koskevia EU:n kriteerejä.

Tutustu huolellisesti ennen sijoituspäätöksen tekemistä tuotetietoihin ja sopimusehtoihin.

Kurssikehitys

Tulevia tuottoja ei voida päätellä aiemmasta tuloksesta.

Perustiedot

SalkunhoitajaAktia Pankki Oyj
Perustettu1.7.2020
Minimisijoitus200 000,00 €
Sopimuksen voimassaoloaika30 vuotta
Sijoituskulu0 %
Nostokulu1 % nostettavasta säästöstä, 60 kuukauden jälkeen 0 %
Hallinnointi- ja allokointipalvelun kulut0,75 % (0,00 - 499 999,99 €)
0,60 % (500 000,00 - 999 999,99 €)
0,50 % (1 000 000,00 - 2 999 999,99 €)
0,35 % (3 000 000,00 € -)

Säästöstä peritään sopimuksen hallinnoinnista ja säästön allokoinnista vuotuiset palkkiot taulukon mukaisesti. Hallinnointi- ja allokointipalvelun kulut on eritelty tuotetiedoissa. Salkuissa olevista rahastoista peritään hinnaston mukaiset rahastokohtaiset hallinnointi- ja säilytyspalkkiot.

Raportit ja dokumentit

Yleistä sijoittamisesta

Kaikkea sijoitustoimintaamme ohjaa vastuullisen sijoittamisen periaatteemme ja ilmastostrategiamme. Lue lisää vastuullisesta sijoittamisesta täältä.

Vakuutuksen myöntää Aktia Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehenä Aktia Pankki toimii.

Tämä on mainos. Historiallinen tuottokehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tulevia tuottoja ei voida päätellä aiemmasta tuloksesta. Sijoitusten arvo voi nousta tai laskea. Sijoittaja voi menettää osan tai kaikki sijoittamistaan varoista. Asiakkaan tulee aina ennen sijoituspäätöksen tekemistä tutustua avaintietoasiakirjaan. Esitteet ja tietosivut ovat saatavilla kunkin tuotteen tuotekohtaisilla sivuilla osoitteessa aktia.fi/sijoituskohteet. Sisältöä ei tule pitää henkilökohtaisena sijoitusneuvona tai sijoitussuosituksena.

Kestävyysluokitus tietojen hakupäivänä. Yritysten ja valtioiden kestävyyspisteet ja sijoitustyyli tietojen hakupäivänä. Morningstarin Sustainability Score sisältää Sustainalyticsin yritys- ja maatason analyysin. Tiedot tietojen hakupäivästä ovat saatavilla pyynnöstä.

Hiilimittarit tietojen hakupäivänä. Tiedot tietojen hakupäivästä ja katetun pääomamäärän prosenttiosuudesta on saatavilla pyynnöstä. Tiedot perustuvat ainoastaan pitkiin positioihin.

Morningstarin tuottamat tunnusluvut © 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Tässä esitetyt tiedot: (1) ovat Morningstarin ja/tai sen sisällöntuottajien omaisuutta, (2) tietoja ei saa kopioida tai jakaa ja (3) niiden tarkkuutta, täydellisyyttä tai ajankohtaisuutta ei voida taata. Morningstar tai sen sisällöntuottajat eivät vastaa näiden tietojen käytöstä aiheutuvista vahingoista tai menetyksistä. Tulevia tuottoja ei voida päätellä aiemmasta tuloksesta.