Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä soitetaan huijauspuheluja ja lähetetään huijausviestejä

Aktian nimissä soitetaan huijauspuheluja ja lähetetään huijausviestejä

Tiistai 11. kesäkuuta 2024 Blogit ja artikkelit

Aktian nimissä soitetaan huijauspuheluita, joissa varoitetaan esimerkiksi pankkitunnusten tai tilin olevan vaarassa. Huijari pyrkii todistamaan asiansa oikeaksi lähettämällä tekstiviestin, joka näkyy samassa tutussa viestiketjussa kuin Aktian aidot viestit. Kyseessä on väärennetty viesti, joten älä klikkaa tekstiviesteissä olevia linkkejä tai luovuta lähettäjälle henkilökohtaisia tietojasi.

Kun saat epäilyttävän puhelun, jossa soittaja väittää olevansa Aktiasta, katkaise puhelu välittömästi ja tarkista puhelun aitous soittamalla asiakaspalveluumme numerossa 010 247 010. 

Suhtaudu aina varauksella saamiisi viesteihin ja linkkeihin. Älä koskaan avaa viestiä tai sen sisältöä, jos et ole täysin varma siitä, että kyseessä ei ole kalasteluviesti.

Aktia ei koskaan lähetä viestejä, joissa kysytään sähköpostin tai tekstiviestin välityksellä henkilötunnusta, tili- tai korttinumeroita eikä pankkitunnuksia tai turvalukuja. 

Jos epäilet pankkitunnustesi joutuneen vääriin käsiin, toimi näin

Jos epäilet pankkitunnustesi joutuneen vääriin käsiin, ole heti yhteydessä asiakaspalveluumme. Jos asiakaspalvelumme jonotusaika on pitkä tai asiakaspalvelu ei ole auki, soita verkkopankin sulkupalveluun (24h), puh. 020 333 (ulkomailta +358 20 333). Ilmoita kuitenkin asiasta mahdollisimman pian myös asiakaspalveluumme. Turvallisuutesi vuoksi suljemme verkkopankkisi ja luomme sinulle uudet pankkitunnukset, jotka voit hakea lähimmästä Aktian toimipisteestä.

Jos epäilet korttitietojesi joutuneen huijareiden haltuun tai korttiasi on väärinkäytetty

Soita heti korttien ja Aktia Wallet -sovelluksen sulkupalveluun +358 800 0 2477 (24 h/vrk) ja sulje kortti. Jos korttiasi on väärinkäytetty, tee myös rikosilmoitus poliisille. Voit myös estää kortin käytön väliaikaisesti Aktia Wallet -sovelluksen kautta tai verkkopankissasi Kortit-osion alta. 

Lue myös

Uudessa huijauksessa pyydetään asentamaan etäkäyttösovellus puhelimeen

Aktia varoittaa huijauksista myyntialustoilla

Aktian nimissä lähetetään huijausviestejä

 

Näin asioit turvallisesti