Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktia Platinum Credit/Debit

Pankki- ja luottokortit

Aktia Platinum Credit/Debit

Aktia Credit Debit -kortti

Aktia Platinum Credit/Debit on kortti parasta palvelutasoa arvostavalle aktiiviselle matkustajalle.

Aktia Platinum Credit/Debit on ylellinen maksukortti, johon kuuluu arkea ja lomaa helpottavia palveluita. Nauti matkoillasi lounge-palveluista: ruoasta, juomasta ja mukavuuksista – lentolippusi kategoriasta riippumatta. Korttiin sisältyy myös vapaa-ajan matkavakuutus.

Voit liittää kortin Apple Pay-, Google Pay-, Garmin Pay- ja Fitbit Pay -palveluihin, jolloin maksat huoletta silloinkin, kun kortti ei ole mukanasi. Aktia Wallet -sovelluksessa hallinnoit kätevästi korttisi asetuksia ja seuraat maksutapahtumia.

Kenelle kortti sopii?

Aktia Platinum Credit/Debit -kortti voidaan myöntää 18-vuotta täyttäneelle henkilölle, jolla on säännölliset tulot, joka on hoitanut raha-asiansa moitteettomasti ja jolla ei ole rekisteröityjä maksuhäiriöitä. Korttiin voi myös liittää rinnakkaiskortin 16 vuotta täyttäneelle henkilölle. Kortti edellyttää Aktian asiakkuutta.

Kortin ominaisuudet

Maksukortin luotto-ominaisuus antaa joustoa talouteesi ja mahdollistaa näin yllättävän tai suuremmankin hankinnan juuri silloin, kun sitä tarvitset. Luotto-ominaisuuden avulla jaksotat korttiostoksesi useampaan erään helposti, maksat vain korttilaskullesi valmiiksi lasketun minimilyhennyserän tai minkä tahansa summan minimilyhennyksen ja laskun kokonaissumman väliltä. Luotto-ominaisuudesta maksat ainoastaan käyttäessäsi sitä. Voit tehdä luottorajan korotuksen helposti Aktia Mobiilipankissa tai täältä.

Luottomarginaali 9,75 %

(Aktia Platinum Credit/Debit) **

  • Käytössä olevan luoton korko on 3 kk euribor (06/2024 3,782 %) + 9,75 %.
  • Todellinen vuosikorko 2 000 euron käytössä olevalle luotolle on 38,61 %.
  • Tilinhoitopalkkio on 3,90 euroa/lasku.
  • Kuukausimaksu 15 euroa.
  • Kustannukset yhteensä 2 376,41 euroa.

 

Korttiluoton todelliset vuosikorot 

Asiakastaso / korttityyppi Aktia Credit Aktia Platinum 
 Ei alennusta24,16 %
38,61 %
 Etuasiakkuus23,55 %21,89 % 
 Premium Banking20,92 %20,92 %
 Nuoret 19,30 %40,13 %
 Seniorit21,79 %40,13 %

 

**Kortin luotto-ominaisuuden osalta todellinen vuosikorko ja maksettava luoton ja luottokustannusten yhteismäärä lasketaan olettaen, että luottomäärä on 2 000 euroa, luottoaika on yksi vuosi ja luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 12 saman määräisenä eränä kuukauden välein. Luoton korko on 3 kk euribor + 9,75 %, tilinhoitopalkkio 3,90 euroa/lasku ja kuukausimaksu 15 euroa. Todellinen vuosikorko on 38,61 % (laskettu 06/2024, 3 kk euribor 3,782 %) ja maksettava yhteismäärä on 2 376,41 euroa edellä mainituilla oletuksilla. Esimerkkilaskelmassa käytetty korko perustuu myönnettyjä luottoja koskevaan edustavaan laskelmaan. 

Korttiin kuuluu kattava vapaa-ajan matkavakuutus, joka on voimassa enintään 90 vuorokautta kestävillä vapaa-ajan koti- ja ulkomaanmatkoilla. Vakuutus kattaa Suomessa asuvan alle 91-vuotiaan kortinhaltijan ja kortinhaltijan alle 20-vuotiaat mukana matkustavat lapset. Kortinhaltijan kanssa samassa osoitteessa asuva avopuoliso tai aviopuoliso on myös vakuutettu, kun hän matkustaa yhdessä kortinhaltijan kanssa.

Kotimaanmatkan tulee ulottua vähintään 50 kilometrin etäisyydelle vakuutetun vakituisesta asunnosta, työpaikasta, opiskelupaikasta tai vapaa-ajan asunnosta, joka on vakuutetun vakituisessa käytössä. Vakuutus ei ole voimassa edellä mainituissa paikoissa tai mainittujen paikkojen välisillä matkoilla.

Matkavakuutukseen kuuluu matkahätäpalvelu yhtiön Falckin tarjoama matkahätäpalvelu, joka avustaa vakavissa hätätapauksissa vuorokauden ympäri ja järjestää tarvittaessa mm. suoralaskutuksen hoitolaitokseen sekä sairaskuljetuksen kotimaahan.

Kortinhaltijan ja mukana matkustavan perheen matkatavarat ovat myös kattavasti vakuutettu matkan aikana.
Vakuutuksen voimassaolo ei edellytä matkan maksamista Aktian luottokortilla, mutta Aktia World Elite Private Banking tai Aktia Platinum Credit/Debit -kortin on oltava voimassa matkan aikana.

Saat lisätietoja vakuutuksen sisällöstä ja kattavuudesta vakuutusehdoista.

Matkavakuutuksen myöntää Inter Partner Assistance SA/AXA.

Korttimatkavakuutuksen vakuutuksenottajana on Aktia Pankki Oyj.

Tee matkavakuutuksen korvaushakemus verkossa

AXA matkavakuutuspalvelun yhteystiedot +358 9 72522414

  • Matkahätäpalvelu, paina 1
  • Vakuutustiedustelut ja korvausasiat, paina 2

Matka kannattaa aina maksaa luottokortilla

Huolettoman matkan suunnittelu alkaa matkan varaamisella. Kun varaat matkan tai lentoja, suosittelemme maksamaan luotto-ominaisuudella ja sinulla on käytössäsi kuluttajansuojalain mukainen turva, joka esimerkiksi korvaa ostamasi lennot, jos lentoyhtiö menee konkurssiin ennen matkaasi tai sen aikana. Ota aina ensisijaisesti yhteyttä matkanjärjestäjään tai lentoyhtiöön korvauksen saamiseksi. Debit-puolen ostokset eivät sisälly ostosuojaan konkurssitilanteessa. 

Matkustaessa luottokortti voi olla tarpeen myös muussa yhteydessä, esimerkiksi hotellin varaukseen ja auton vuokraamiseen. Ennen matkaa kannattaa tarkistaa luottokortin luottoraja sekä jäljellä oleva luoton määrä. Näin varmistat, että luottokortti palvelee yllättävissäkin tilanteissa, eikä kortin luotto pääse loppumaan kesken matkan. Luottorajan suuruus ei vaikuta kortin kuluihin. Voit jaksottaa korttiostoksesi useampaan erään helposti: maksat vain korttilaskullesi valmiiksi lasketun minimilyhennyserän tai minkä tahansa summan minimilyhennyksen ja laskun kokonaissumman väliltä.

Käytä ja säilytä korttia oikein

Ota matkoille mukaan aina useampi kuin yksi luottokortti. Tällä tavalla varmistut siitä, että sinulla on aina toimiva luottokortti mukanasi. Useampi luottokortti antaa turvaa myös tilanteessa, jossa luottokortin tiedot varastetaan tai luottokortti varastetaan tai katoaa.

Kortilla maksaessasi kannattaa aina olla huolellinen. Jos esimerkiksi maksat kortilla ravintolassa tai nostat käteistä automaatista, summa tulee aina varmistaa ennen maksun tai noston hyväksymistä. Säilytä korttiasi huolellisesti ja varmista erityisesti julkisilla paikoilla säännöllisesti, että kortti on yhä sinulla tallessa. Jos olet tallentanut kortin maksutiedot maksusovellukseen, säilytä mobiililaitettasi yhtä huolellisesti kuin korttiasikin. 

Varmista turva- ja aluerajat

Tarkista, että maksukorttisi turva- ja aluerajat vastaavat kortin käyttötarpeitasi. Ennen matkustamista on hyvä muistaa tarkistaa aluerajaukset, jotta ne ovat ajan tasalla myös siellä, minne matkustat. Voit asettaa tai muuttaa osto-, nosto-, verkkomaksu- tai aluerajauksen helposti verkkopankissa tai Aktia Wallet -sovelluksessa reaaliaikaisesti.

Jos kortti katoaa tai varastetaan

Jos korttisi katoaa, varastetaan tai sen tiedot kopioidaan, sulje korttisi heti soittamalla numeroon +358 800 0 2477. Voit myös asettaa Aktia Wallet -sovelluksen kautta tilapäisen sulun, jonka voit poistaa myöhemmin.

Jos korttisi katoaa tai se varastetaan ulkomailla, voit saada apua hätäkäteisenä siinä maassa, jossa olet. Sinun on oltava vähintään 18-vuotias ja sinulla on oltava voimassa oleva passi mukana matkallasi, jotta voit käyttää palvelua. Soita sulkupalvelunumeroon +35880002477, sulje korttisi ja pyydä, että saat nostaa hätäkäteistä kortin sulkemisen yhteydessä. 

Huomioi, että sinun pitää soittaa sulkupalveluun ja nostaa hätäkäteistä siinä maassa, jossa olet puhelun soittamisen aikana. Sulkupalvelu kertoo sinulle, mistä ja milloin voit nostaa hätäkäteistä.

Palvelusta veloitetaan ajankohtaisen hinnaston mukainen maksu.

Jos korttisi varastetaan tai kadotat sen ulkomaanmatkalla, saat apua hätäkäteisen muodossa siinä maassa, jossa olet. 

Sinun on oltava vähintään 18-vuotias ja sinulla on oltava voimassa oleva passi mukana matkallasi, jotta voit käyttää palvelua. Soita Aktian ympäri vuorokauden toimivaan sulkupalveluun, puh. +35880002477, sulje korttisi ja pyydä, että saat nostaa hätäkäteistä kortin sulkemisen yhteydessä.

Huomioi, että sinun pitää soittaa sulkupalveluun ja nostaa hätäkäteistä siinä maassa, jossa olet puhelun soittamisen aikana. Sulkupalvelu kertoo sinulle, mistä ja milloin voit nostaa hätäkäteistä. Sinulla on oltava passi mukanasi, että voit nostaa hätäkäteistä.

Palvelusta veloitetaan ajankohtaisen hinnaston mukainen maksu.

Kortilla nostat käteistä automaateista kotimaassa ja ulkomailla. Voit myös nostaa käteistä K-ruokakaupoista ja R-kioskeista.

R-kioskeissa voit ostostesi yhteydessä nostaa 5–50 euroa käteistä. Käteisen nosto on mahdollista, mikäli vaihtokassan tilanne sen sallii. Voit myös nostaa käteistä K-ruokakaupoissa korttiostosten yhteydessä aina 200 euroon saakka. Nostolle ei ole asetettu alarajaa.

Aktia Wallet -sovelluksessa hallinnoit kätevästi korttisi asetuksia ja tapahtumia. Voit esimerkiksi sulkea kadonneen kortin tilapäisesti ja avata sulun nopeasti, jos korttisi löytyy. Aluerajauksen avulla valitset itse missä korttisi toimii, niin maantieteellisesti kuin verkossa. Sovelluksessa voit myös muuttaa päivittäisiä maksurajojasi.

Lue lisää

Nauti lounge-palveluista matkoillasi: Ruoasta, juomasta ja mukavuuksista. LoungeKey-verkosto koostuu yli 1200 loungesta ympäri maailmaa riippumatta siitä, millä lentoyhtiöllä tai missä lentoluokassa matkustat.

Korttiisi sisältyy neljä ilmaista lounge-käyntiä vuodessa. Voit hyödyntää ilmaiskäynnit yksin tai kutsua mukaan matkaseurueeseesi kuuluvan vieraan. Ilmaiskäyntien jälkeen voit edelleen hyödyntää LoungeKey-jäsenyyttäsi. Maksuttomien käyntien jälkeen lisäkäynnit maksavat 28 €/henkilö. Voit tuoda loungeen yhden tai useamman vieraan. Mahdolliset lisäkäynnit veloitetaan kortiltasi. Kortilta tehdään sen voimassaolon varmistava katevaraus (28 €/henkilö). Katevarausta ei veloiteta ilmaisen käynnin yhteydessä, ja katevaraus häviää 14 vuorokauden sisällä.

Saat pääsyn loungeihin näyttämällä Aktia Platinum Credit/Debit -korttisi ja mainitsemalla vierailun tapahtuvan LoungeKey-ohjelman kautta. Vaihtoehtoisesti voit käyttää LoungeKey-sovellusta digitaalisena jäsenkorttina. Tässä yhteydessä sinulta saatetaan pyytää, että vahvistat tapahtuman samaan tapaan kuin verkko-ostokset.

Vahva asiakastunnistus Lounge Key käynnin yhteydessä
Lounge käynnin yhteydessä asiakasta pyydetään kerran vuodessa sekä korttiuusinnan yhteydessä tunnistautumaan vahvasti. Tunnistus menetelmät ovat samat kuin verkko-ostoksen yhteydessä, tunnusluvulla tunnuslukutaulukostasi ja sinulle tekstiviestinä lähetettävällä kertakäyttöisellä lisävahvistuksella tai Wallet-varmenteella Aktia Wallet -sovelluksessa.  Käytäntö perustuu maksupalveludirektiiviin (PSD2), jonka tavoitteena on parantaa kortin käytön turvallisuutta. Huom! Maksukortilla ei saa olla verkkomaksuestoa päällä.

Jäsenyys aktivoidaan perustamalla käyttäjätili ja rekisteröimällä korttitietosi verkossa tai LoungeKey-sovelluksen kautta. Jos olet rekisteröitynyt jo aiemmin, rekisteröityminen on edelleen voimassa.

Rekisteröinti verkossa: Mene osoitteeseen https://www.loungekey.com/en/aktia-plt , valitse ”Create your account”, luo käyttäjätilisi ja rekisteröi korttisi tiedot.

Rekisteröinti LoungeKey-sovelluksessa: Lataa LoungeKey-mobiilisovellus puhelimeesi sovelluskaupastasi. Valitse ”Don’t have an account?” LoungeKey-sovelluksessa, luo käyttäjätilisi ja rekisteröi korttisi tiedot.


Lataa LoungeKey-sovellus
LoungeKey:tä koskevat kysymykset ja vastaukset

 

Vuokra-autovakuutus, joka korvaa omavastuun vahingon sattuessa vuokra-autolla, on osa Aktia World Elite Private Banking ja Aktia Platinum Credit/Debit -korttien ominaisuuksia.

Sinun tarvitse enää ostaa autonvuokrausyritysten kalliita lisävakuutuksia, vaan vahingon sattuessa vuokra-autovakuutus korvaa omavastuun 2 000 euroon asti vahinkojen kustannuksista, joista autovuokraamo sinua veloittaa, jos esimerkiksi toinen auto naarmuttaa vuokra-autosi, joku kolaroi vuokra-autoasi tai kivi hajottaa tuulilasin.

Vakuutus on voimassa Suomessa sekä ulkomailla, kun kortinhaltija on nimetty ensisijaiseksi kuljettajaksi vuokrasopimuksessa ja vuokrauksen kesto voi olla enintään 30 päivää. Kortinhaltijan tulee olla 21–79-vuotias ja hänellä tulee olla voimassa oleva ajokortti vuokraamalleen ajoneuvolleen. Vuokra-autovakuutus on voimassa myös, jos puoliso/kumppani ajaa vuokra-autoa, kun vuokrasopimus on tehty kortinhaltijan nimiin ja on nimetty ensisijaiseksi kuljettajaksi.

Vuokra-autovakuutus vakuuttaa henkilöautot, farmariautot ja pakettiautot, joissa voi kuljettaa enintään yhdeksää ihmistä ja joita voi käyttää yleisillä teillä ja joiden vähittäismyyntihinta on alle 60 000 euroa. Vakuutus on voimassa 90 päivää matkan alkamisesta ja vuokra-auton vakuutusturva on rajoitettu 30 päivään. Vuokra-autovakuutus ei korvaa leasingauton omavastuuta eikä useamman kuin yhden vuokra-ajoneuvon vuokraaminen samaan aikaan.

Matkavakuutuksen voimassaolo ei edellytä matkan maksamista Aktian luottokortilla, mutta mutta Aktia World Elite Private Banking tai Aktia Platinum Credit/Debit -kortin on oltava voimassa matkan aikana.

Saat lisätietoja vakuutuksen sisällöstä ja kattavuudesta vakuutusehdoista.

Matkavakuutuksen myöntää Inter Partner Assistance SA/AXA.

Korttimatkavakuutuksen vakuutuksenottajana on Aktia Pankki Oyj.

Tee korvaushakemus verkossa

AXA Vakuutustiedustelut ja korvausasiat +358 9 424 51758.

Voit tehdä luottorajan korotuksen kätevästi ja helposti Aktia Mobiilipankissa tai täältä.

Sopiva luottoraja tuo joustoa arkeen ja lomalle. Tarpeitasi vastaavan luottorajan avulla varmistat, että saat kortistasi aina parhaan hyödyn irti ja nykyiselle Aktian myöntämälle luottokortillesi voit hakea 2 000–20 000 euron luottorajan oman tarpeesi ja taloudellisen tilanteesi mukaan. Luottorajan korotus ei nosta korttisi kuukausimaksua.

Kortin luotolta voi myös kätevästi siirtää rahaa käyttötilille ja esimerkiksi maksaa laskuja tililtä. Voit siirtää luottoa pankkitilillesi kätevästi Aktia Mobiilipankissa. Luotonsiirrosta veloitetaan hinnaston mukainen palvelumaksu.

Voit hakea luottorajan korotusta, kun sinulla on säännölliset tulot, eikä sinulla ei ole rekisteröityjä maksuhäiriöitä sekä olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti. Luottorajan korottaminen edellyttää aina hyväksyttyä luottopäätöstä.

Lue lisää:

Miten muutan luottorajani

Millainen on sopiva luottoraja

Rinnakkaiskortti

Pääkortinhaltijan suostumuksella luottokorttiin (Aktia Platinum Credit/Debit, Aktia Credit/Debit ja Aktia Credit) voi liittää 18 vuotta täyttäneille tai samassa taloudessa asuville 16 vuotta täyttäneille henkilöille omat rinnakkaiskortit. Rinnakkaiskorttiin sisältyy samat edut kuin pääkortissa.

Rinnakkaiskortilla tarkoitetaan pääkorttiin liitettävää luottokorttia. Pääkortin haltija ja rinnakkaiskortin haltija jakavat yhteisen luottorajan, mutta kortit voi olla liitetty erillisiin maksutileihin, jos kyseessä on yhdistelmäkortti (Credit/Debit).  Luottotilin omistaja vastaa kortin luoton käytöstä. Kortilla tehdyt ostokset näkyvät luottokorttilaskulla korteittain. Lasku lähetetään vain pääkortin haltijalle.

Rinnakkaiskorttien määrää ei ole rajattu, joten rinnakkaiskortin voi hakea koko perheelle tarpeen vaatiessa. Rinnakkaiskortille voi asettaa korttikohtaisen käyttörajan, jotta kortti vastaa käyttäjän tarpeita. Kuukauden aikana rinnakkaiskortin haltija voi seurata omia tapahtumiaan Aktia Wallet -sovelluksessa tai Aktia Mobiilipankissa. Rinnakkaiskortin käytettävissä oleva saldo päivittyy kerran kuukaudessa kalenterikuukauden päättyessä.

Yli 18-vuotiaat voivat hakea rinnakkaiskorttia verkkohakemuksella ja 16 vuotta täyttäneet henkilöt, jotka asuvat samassa taloudessa pääkortin haltijan kanssa, voivat hakea rinnakkaiskorttia huoltajien suostumuksella Aktian asiakaspalvelun kautta. Rinnakkaiskortit myönnetään yhdistelmäkortteina (Credit/Debit) tai yksittäisinä luottokortteina (Credit) ja korttituotteen tulee olla sama kuin pääkortti. 

Hae rinnakkaiskorttia (Yli 18-vuotiaat)

Rinnakkaiskortti voi olla kätevä esimerkiksi nuorille, joille ei vielä myönnetä omaa luottokorttia, tai alaikäisille lapsille, jotka tarvitsevat varakorttia esimerkiksi vaihto-opiskelijana.

Rinnakkaiskortilla on samat edut kuin pääkortilla, kuten kattava vapaa-ajan matkavakuutus. 
Kortin voi liittää Apple Pay-, Google Pay-, Garmin Pay- ja Fitbit Pay -palveluihin, jolloin maksat huoletta silloinkin, kun kortti ei ole mukanasi. 

Aktia Wallet -sovelluksella hallitset korttejasi, seuraat maksutapahtumia ja vahvistat verkossa tekemäsi korttimaksut Wallet-varmenteella. Aktia Walletissa voit myös liittää Aktian korttisi kätevästi Google Payhin ja Apple Payhin.

Lisätietoja kortista

Pankki käyttää luottohakemusten käsittelyssä automaattista päätöksentekoa. Päätöksemme perustuu asiakkaan hakemuksen yhteydessä antamiin tietoihin, Aktialla jo oleviin asiakastietoihin sekä ulkoisista rekistereistä kuten Suomen Asiakastiedon luottotietorekisteristä ja Verohallinnon positiivisesta luottotietorekisteristä haettaviin tietoihin. Luottopäätöksen saatuasi voit pyytää toimihenkilöämme käsittelemään hakemuksesi uudelleen olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse tai lähettämällä viestin verkkopankin tai mobiilipankin viestitoiminnon kautta. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä, oikeuksistasi ja automaattisesta päätöksenteosta sekä tutustu tietosuojaselosteeseen osoitteessa www.aktia.fi/fi/yksityisyyden-suoja

Korttien hinnat löydät hinnastosivultamme.

Hinnasto

Säilytä korttiasi yhtä huolellisesti kuin käteistä rahaa ja tarkista säännöllisesti, että kortti on tallella, erityisesti tilanteissa, joissa katoamisen riski on suuri.

Älä koskaan jätä korttia esimerkiksi autoon, ravintolapöytään, työ- tai hotellihuoneeseen. Älä myöskään salli korttisi viemistä esimerkiksi ravintolan takahuoneeseen, jolloin itse et voi nähdä mitä kortillasi tehdään.

Älä koskaan luovuta korttia tai tunnuslukua toisen henkilön käyttöön. Jos kortinhaltija on luovuttanut kortin ja tunnuslukunsa toisen henkilön käyttöön, tapahtumien katsotaan olevan kortinhaltijan itsensä tekemiä ja hyväksymiä.

Aseta kortillesi turvarajat (osto- ja nostorajat) kortin katoamisen tai väärinkäytöksen varalta. Rajat ovat voimassa 24 h, ja voit asettaa ne verkkopankissasi tai Aktia Wallet -sovelluksessasi reaaliajassa.

Käytä aluerajausta, sillä kortin ei tarvitse toimia siellä, missä et itse ole. Useimmiten kortin käyttöalueeksi riittävät Suomi ja Eurooppa. Muut alueet voit avata helposti verkkopankissa tai Aktia Wallet -sovelluksessa reaaliajassa. Käyttämällä aluerajausta vähennät merkittävästi riskiäsi joutua korttiväärinkäytöksen kohteeksi!

Tarkista aina loppusumma ennen kuin hyväksyt ostoksen tunnusluvulla tai allekirjoituksellasi. Voit helposti seurata oman korttisi käyttöä Aktia Wallet-sovelluksessa. Jos olet hyväksynyt väärän summan tunnusluvullasi, pankki ei voi auttaa sinua, vaan sinun on tällöin selvitettävä asia suoraan myyjän kanssa.

Mikäli korttisi katoaa tai varastetaan, ilmoita asiasta heti korttien sulkunumeroon +358 800 0 2477 (24 h). Vinkki! Tallenna sulkupalvelun numerot puhelimen muistiin.

Voit myös asettaa Aktia Wallet -sovelluksen kautta tilapäisen sulun, jonka voit poistaa myöhemmin. Tilapäistä sulkua voit käyttää esimerkiksi silloin, jos epäilet kortin olevan tilapäisesti hukassa esim. omassa asunnossasi ja uskot vielä löytäväsi kortin.

Kortin käyttö ulkomailla

Kun ulkomailla maksat tai nostat rahaa kortilla, rahat veloitetaan aina euroina joko pankkitililtä (debit) tai luottotililtä (credit).

Matkustaessa kannattaa aina maksaa maksukortilla paikallisessa valuutassa. Kun maksat euroalueen ulkopuolella, kauppias saattaa tarjota maksun valuutaksi euroja, mutta usein maksaminen on edullisempaa kohdemaan valuutassa. Liikkeiden ja käteisautomaattien käyttämät valuuttakurssit ovat yleensä huonommat kuin Mastercard Europe valuuttakurssi, ja sinulle voi syntyä ylimääräisiä kuluja. Kun maksat Aktian maksukortilla paikallisessa valuutassa, sinulla on käytössäsi Mastercard Europe -valuuttakurssi.

Mitä kortin käyttö ulkomailla maksaa?

Muussa valuutassa kuin euroissa tehdyt ostot maksukortilla muutetaan euroiksi Mastercard Europen käyttämällä valuutan tukkukurssilla, johon lisätään enintään 2,75 prosentin valuuttalisä. Kurssi määräytyy sen päivän mukaan, jolloin tapahtuma välittyy sen vastaanottaneelta luottolaitokselta Mastercard Europelle.

Jos valitset kauppiaan tarjoaman valuutan muuntamisen euroiksi, kauppias perii palkkion oman hinnastonsa mukaan. Korttitapahtumassa käytetty valuuttakurssi ilmoitetaan tapahtuman tiedoissa korttiin liitetyn tilin tiliotteella tai luottokorttilaskulla.

Laskuri korttitapahtumien vertailuun

Valuuttalaskurimme avulla voit verrata käyttämiämme valuuttakursseja Euroopan keskuspankin viitekursseihin. Syötä summa, valuutta ja päivämäärä laskuriin ja saat laskutettavan euromäärän sekä Aktia Pankin kurssieron suhteessa Euroopan Keskuspankin viitekurssiin.

Mene laskuriin

Katso myös valuuttakurssit tai laske Aktian valuuttalaskurilla.

Ilmoituksia korttitapahtumista Aktia Wallet -sovelluksessa

Aktia Wallet -sovelluksessa saat jo nyt ilmoituksen, kun kortillasi tehdään veloitus. Ilmoituksia täydennetään 19. huhtikuuta 2021 alkaen tiedottamalla ETA-alueella tehtyjen korttitapahtumien valuutan muuntoon liittyvällä kurssitiedolla. Kun kortinhaltija tekee korttitapahtuman ETA-alueella toisessa valuutassa kuin euroissa Aktia Walletin kautta lähetetään viesti kortinhaltijalle käytetyn valuuttakurssin ja Euroopan keskuspankin viitekurssin välisestä suhteesta.

Voit ladata Aktia Walletin puhelimesi sovelluskaupasta.

Luottotilin ostos, käteisnostot sekä muut korttiehdoissa mainitut maksut laskutetaan tilikohtaisesti euroina kerran kuukaudessa. Luottolaskun eräpäivä on joko kuukauden 15. päivä tai kuukauden viimeinen päivä. Mikäli eräpäivä osuu viikonlopulle, eräpäivä siirtyy automaattisesti eteenpäin seuraavalle arkipäivälle ja tämä vaikuttaa laskutuskauden pituuteen. Voit hakea eräpäivän muutosta milloin tahansa laskutuskauden aikana.

E-lasku tai paperilasku ovat maksuttomia laskutustapoja, paitsi jos kortinhaltijalla on verkkopankkisopimus, paperilaskusta veloitetaan 3 euroa/lasku.

Voit valita, että maksat vain korttilaskullesi valmiiksi lasketun minimilyhennyserän (vähintään 30 euroa) tai minkä tahansa summan minimilyhennyksen ja laskun kokonaissumman väliltä. Maksa laskusi viimeistään eräpäivänä, jotta luotto on käytettävissäsi. Muista aina maksaessasi käyttää luottokorttilaskun yläreunassa olevaa viitenumeroa, joka on myös asiakasnumerosi. Mikäli olet maksanut edellisen laskun eräpäivän jälkeen, suoritus näkyy mahdollisesti vasta seuraavalla laskulla.

 

Rinnakkaiskortin laskutus

Pääkortin haltija ja rinnakkaiskortin haltija jakavat yhteisen luottorajan.  Kortilla tehdyt ostokset näkyvät luottokorttilaskulla korteittain. Lasku lähetetään vain pääkortin haltijalle.

Huomioi, että kortin luottotili suljetaan tilapäisesti 15 päivää eräpäivän jälkeen, jos lasku on maksamatta. Kortti on automaattisesti taas käytettävissä 2 päivää sen jälkeen, kun maksu on suoritettu.

Huomautukset laskuista on tehtävä mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 14 päivän kuluessa laskun saapumisesta.

Onko sinulla kysyttävää korteistamme?