Siirry sisältöön Siirry chattiin
Finnair Visa -sovelluksen aktivoinnissa käytettävä kertakäyttöinen vahvistuskoodi ei tällä hetkellä saavu asiakkaille.

Vikaa korjataan parhaillaan. Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvaa haittaa.

Sinun elämääsi sopiva kokonaisuus

Asuntolaina

Sinun elämääsi sopiva kokonaisuus

Asuntolaina on pitkäaikainen elämänkumppani, jota valitessa kannattaa ajatella myös alkuhuumaa pidemmälle. Haluamme varmistaa, että kun päätät ottaa asuntolainan Aktiasta, saat juuri sinulle sopivan lainakokonaisuuden, joka elää sovussa kanssasi vuodesta toiseen, mahdollistaa säästämisen lainan lyhentämisen rinnalla ja huomioi myös talouteesi kohdistuvat riskit.

Asuntolainahakemus

Ensimmäinen askel kohti uutta asuntoa on asuntolainahakemus

Voit hakea lainaa jo ennen kuin olet löytänyt kodin, josta haluat tehdä tarjouksen. Saat meiltä alustavan lainaehdotuksen ja olet valmis toimimaan nopeastikin, kun se oikea löytyy. 
Ensimmäinen askel kohti uutta asuntoa on asuntolainahakemus

Lainaopas

Vinkit asuntolainan hakijalle

Kun lainahakemuksesi on huolellisesti täytetty ja sinulla on realistinen käsitys tarpeistasi ja maksukyvystäsi, saamme hakemuksesi sujuvasti käsiteltyä.

Ensimmäinen askel kohti uutta asuntoa on asuntolainahakemus. Lainan hakemiseen et tarvitse Aktian pankkitunnuksia. Riittää, että sinulla on jonkun suomalaisen pankin tunnukset. Lainahakemuksemme on helppo täyttää ja se opastaa sinua eteenpäin joka vaiheessa. Kun olet lähettänyt hakemuksen, olemme sinuun yhteydessä pikimmiten. Ennen lopullista lainapäätöstä tarkastamme vielä luottotietosi ja käymme läpi ostettavan kohteen ja vakuudet. 

Suuntaa antavaksi ohjeeksi voidaan sanoa, että asumiskuluihin (lainan hoitoon sekä esimerkiksi yhtiövastikkeisiin ja sähkö- ja vesimaksuihin) saisi mennä korkeintaan 45 prosenttia kuukausittaisista nettotuloista. 
Uutta kotia etsiessä ja asuntolainaa hakiessa on hyvä olla mahdollisimman realistinen käsitys siitä, mihin sinulla on varaa. Siihen, paljonko voit saada asuntolainaa, vaikuttaa moni asia, kuten tulosi, käytettävissä olevat vakuudet ja säästöt sekä toisaalta myös taloutesi muut kiinteät menot. Asuntolainalaskurilla voit suuntaa-antavasti kokeilla lainan kuukausierää eri lainasummilla ja -ajoilla sekä eri korkotasoilla. 
Asuntolainan vakuutena on ensisijaisesti ostettava asunto. Jos asunto ei riitä vakuudeksi esimerkiksi puuttuvan omarahoitusosuuden takia, voit saada lisävakuutta Aktia Asuntolainatakauksesta. Voit myös hyödyntää omaa tai jonkun muun antamaa reaalivakuutta, kuten kesämökkiä, asuntoa tai sijoituksia.
Voit hakea lainaa jo ennen kuin olet löytänyt kodin, josta haluat tehdä tarjouksen. Saat antamiesi tietojen perusteella meiltä alustavan lainaehdotuksen ja olet valmis toimimaan nopeastikin, kun se oikea löytyy.

Pankki käyttää luottohakemusten käsittelyssä automaattista päätöksentekoa. Luottopäätöksen saatuasi voit pyytää toimihenkilöämme käsittelemään hakemuksesi uudelleen olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse tai lähettämällä viestin verkkopankin tai mobiilipankin viestitoiminnon kautta. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä, oikeuksistasi ja automaattisesta päätöksenteosta sekä tutustu tietosuojaselosteeseen osoitteessa www.aktia.fi/fi/yksityisyyden-suoja. 

Lainaehdot

Oletko ostamassa energiatehokasta kotia? Kysy vihreästä asuntolainasta.

Vihreät lainatuotteet tarjoavat rahoitusta kestäviin ja ympäristöystävällisiin hankkeisiin. Ne tarjoavat hyvän vaihtoehdon asiakkaille, jotka arvostavat ympäristöä ja pyrkivät tekemään kestäviä valintoja myös suuremmissa hankinnoissa. 

Aktian ensimmäinen vihreä lainatuote on vihreä asuntolaina. Voit saada asuntolainan ilman toimitusmaksua, jos kohde, johon haet rahoitusta, täyttää energiatehokkuuteen liittyvät vaatimukset. Kysy lisää asiakasneuvojaltasi.

Oletko ostamassa energiatehokasta kotia? Kysy vihreästä asuntolainasta.
Asuntolainalaskuri

Asuntolainalaskuri

Laskurilla voit kokeilla eri lainamääriä, kuukausieriä, laina-aikoja ja korkoja.

Joustoa lainanlyhennyksiin

Joustoa lainanlyhennyksiin

Tilanteet muuttuvat, joskus nopeasti ja yllättäenkin. Siksi on hyvä tietää, että Aktian asuntolaina joustaa tarvittaessa. Verkkopankissa voit hakea lainallesi lyhennysvapaata tai muutosta kuukausierään tai maksupäivään.

DIAS - digitaalinen asuntokauppa

DIAS - digitaalinen asuntokauppa

Digitaalinen asuntokauppa on helppo ja turvallinen tapa tehdä asuntokaupat silloin, kun se sinulle sopii – vaikka omalta kotisohvaltasi.

Meiltä saat lainaa eri tarpeisiin

Rakentajalle rakennuslaina, ensiasunnon ostajalle ASP-laina – oikea laina auttaa onnistumaan. 

Aktia Webinar

Asuntomarkkinoiden uudet tuulet – näin selviydyt voittajana uuteen kotiin

Katso videolta tallenne webinaarista: Asuntomarkkinoiden uudet tuulet – näin selviydyt voittajana uuteen kotiin

Webinaarissa kuulet asiantuntijoidemme näkemyksiä asuntomarkkinoiden tilanteesta ja kehityksestä. Kerromme muun muassa, miten markkinatilanne vaikuttaa asuntokauppoihin, kiinteistövälittäjän roolista sekä siitä, miten pankki voi vauhdittaa matkaasi kohti uutta kotia.

Tutustu myös näihin