Siirry sisältöön Siirry chattiin
Finnair Visa Credit

Pankki-ja luottokortit

Finnair Visa Credit

Aktia Credit Debit -kortti

Finnair Visa Credit -kortti on aktiivisen matkailijan ykkösvalinta.

Finnair Visa Credit on kortti sinulle, joka haluat ottaa kaiken irti matkustamisesta. Finnair Plus -ohjelman jäsenenä ansaiset jokaisesta käyttämästäsi eurosta Finnair Plus -palkintopisteitä, kun maksat ostoksesi Finnair Visa Credit -kortilla. Basic-tason Finnair Plus -jäsenille, kertyy jokaisesta eurosta 2,5 palkintopistettä ja Silver-, Gold-, Platinum- sekä Platinum Lumo -jäsenille 3 palkintopistettä. Palkintopisteiden kertymisen lisäksi, käyttämällä Finnair Visa Credit -korttia saat 1.6.2023 alkaen myös 450 tasopistettä kuukausittain, kun teet ostoja vähintään 1 500 euron edestä kalenterikuukauden aikana.

Finnair Visa -sovelluksella hallinnoit kätevästi korttisi asetuksia ja seuraat maksutapahtumia. Voit liittää kortin Apple Pay- ja Google Pay -palveluihin.

Kenelle kortti sopii?

Finnair Visa Credit -kortti voidaan myöntää Finnair Plus -ohjelman jäsenelle, joka on täyttänyt 18 vuotta, jolla on säännölliset tulot, joka on hoitanut raha-asiansa moitteettomasti ja jolla ei ole rekisteröityjä maksuhäiriöitä. Korttiin voi myös liittää rinnakkaiskortin 16 vuotta täyttäneelle henkilölle.

Kortin palvelut ja ominaisuudet

Kerrytät Finnair Plus -pisteitä aina, kun maksat ostoksesi Finnair Visa Credit -kortillasi. Käteisnostoista, palvelumaksuista, laskujen maksusta ja tilisiirroista (ml. Mobilepay) ei kerry pisteitä. Samaan luottotiliin liitetyt kortit kerryttävät Finnair Plus -pisteitä kortinhaltijan henkilökohtaiselle Finnair Plus -tilille. Pisteitä kertyy, kun kortinhaltija on Finnair Plus -ohjelman jäsen.

Jokaista käyttämääsi euroa kohden Finnair Plus -tilillesi lisätään Finnair Plus -palkintopisteitä riippuen Finnair Plus -ohjelman jäsentasostasi. Basic-tason Finnair Plus -jäsenille kertyy jokaisesta käytetystä eurosta 2,5 palkintopistettä, ja Silver-, Gold-, Platinum- sekä Platinum Lumo -jäsenille 3 palkintopistettä.  Finnair -palkintopisteet kerrytetään kalenterikuukauden mukaan, korttitapahtuman ostopäivän perusteella, ei maksutapahtuman veloituspäivän tai laskutuskauden mukaan. Kuun vaihteessa tehdyt ostot kerryttävät pisteitä sille kuukaudelle, jonka puolelle korttitapahtuma sijoittuu.

1.6.2023 alkaen saat etuna 450 Finnair Plus -tasopistettä jokaiselta kalenterikuukaudelta, jolloin teet ostoja vähintään 1 500 euron edestä. Etu koskee myös rinnakkaiskortinhaltijoita. 

Tasopisteet lisätään Finnair Plus -jäsentilille samanaikaisesti palkintopisteiden kanssa. Esimerkiksi mikäli teet ostoja vähintään 1 500 euron edestä 1.6.2023–30.6.2023, saat 450 tasopistettä Finnair Plus -tilillesi heinäkuun puolessa välissä. Uudet kortinhaltijat voivat saada tasopiste-edun myös ensimmäiseltä kuukaudelta, mikäli tehtyjen ostojen määrä on vähintään 1 500 euroa ensimmäiseltä kuukaudelta, vaikka Finnair Visa Credit-kortti olisi aktivoitu kesken kalenterikuukauden. 

Kalenterikuukauden tilitapahtumien nettosummaan lasketaan kyseisen kuukauden tilitapahtumat ostopäivän mukaan. Käteisnostoja, palvelumaksuja, korkoja, laskujen maksuja tai tilisiirtoja (mukaan lukien MobilePay-siirrot yksityishenkilöille) sekä maksujen palautuksia ei lasketa mukaan 1 500 € ostovaatimukseen.

Pisteet lisätään Finnair Plus -tilillesi ostotapahtumasta seuraavan kuukauden puolivälissä, jonka jälkeen voit hyödyntää niitä unelmiesi matkan toteuttamiseen. Huomioithan, että Finnair Visa Credit -kortti ei korvaa Finnair Plus -jäsenkorttiasi.

Lisätietoa Finnair Plus -pisteistä löydät osoitteesta https://www.finnair.com/fi-fi/finnair-plus/finnair-visa-luottokortti.

Hakeminen

Pääset sähköiseen korttihakemukseen painamalla alla olevaa Täytä hakemus -painiketta. Voit hakea korttia, vaikka et olisikaan Aktian asiakas.

Täytä hakemus 

Käyttöönotto

Aloita luottokortin käyttö lataamalla puhelimeesi Finnair Visa -sovellus sovelluskaupastasi. Tämän jälkeen tunnistaudu sovelluksessa omilla pankkitunnuksillasi ja seuraa sovelluksen ohjeita.

Käyttöönotto-ohjeet

  1. Lataa Finnair Visa -sovellus IOS:lle tai Androidille puhelimesi sovelluskaupasta.
  2. Käynnistä sovellus.
  3. Tunnistaudu sovelluksessa omilla pankkitunnuksillasi.
  4. Seuraa sovelluksen ohjeita.
  5. Kun sovellus on valmiina käyttöön, paina luottokortin kuvaa ja valitse ”Aktivoi kortti”.
Kortin aktivoinnin jälkeen voit hyväksyä verkkomaksuja ja hallinnoida korttisi turva- ja aluerajoja Finnair Visa -sovelluksella. 

Finnair Visa -sovelluksella otat Finnair Visa -korttisi käyttöön, vahvistat verkossa tekemäsi korttimaksut turvallisesti ja hallinnoit luottokortin ominaisuuksia. Voit ladata Finnair Visa –sovelluksen App Store- ja Google Play -sovelluskaupasta.   

Näet korttisi käytettävissä olevan saldon sekä vahvistetut korttitapahtumat reaaliajassa. Voit myös sulkea kadotetun kortin tilapäisesti ja avata sulun nopeasti, jos korttisi löytyy.  Mikäli korttisi katoaa pysyvästi tai varastetaan, ilmoita asiasta heti korttien sulkunumeroon +358 800 0 2477 (24 h). 

Vinkki! Tallenna sulkupalvelun numero puhelimen muistiin.

Aluerajauksen avulla valitset itse missä korttisi toimii, niin maantieteellisesti kuin verkossa. Sovelluksessa pystyt asettamaan myös kortillesi päivittäiset turvarajat maksujen ja käteistapahtumien tekemiseen hallinnoimalla kortin asetuksia sovelluksessa.  

Finnair Visa-sovelluksen avulla pystyt tekemään helposti ja nopeasti korttimaksuja verkossa ilman fyysistä korttia. Pystyt lisäämään kortin maksukortiksi älylaitteillesi tai sovelluksiin ja tekemään verkko-ostoksia Finnair Visa -sovelluksen kautta saatavalla kertakäyttöisellä turvakoodilla. Turvakoodin näet sovelluksesta kohdasta ”Kortin tiedot” ”Näe lisää kortin tietoja”. Turvakoodi on kertakäyttöinen ja uusiutuu sovelluksessa määräajan jälkeen.

Sovelluksesta löydät myös luottokorttilaskusi maksutiedot sekä suojatun Viestit-kanavan, jolla lähetät kätevästi viestisi Aktian asiakaspalveluun. Aktian asiakaspalvelu auttaa kortin käyttöön liittyvissä kysymyksissä.

Jos korttisi varastetaan tai kadotat sen ulkomaanmatkalla, saat apua hätäkäteisen muodossa siinä maassa, jossa olet. 

Sinun on oltava vähintään 18-vuotias ja sinulla on oltava voimassa oleva passi mukana matkallasi, jotta voit käyttää palvelua. Soita Aktian ympäri vuorokauden toimivaan sulkupalveluun, puh. +35880002477, sulje korttisi ja pyydä, että saat nostaa hätäkäteistä kortin sulkemisen yhteydessä.

Huomioi, että sinun pitää soittaa sulkupalveluun ja nostaa hätäkäteistä siinä maassa, jossa olet puhelun soittamisen aikana. Sulkupalvelu kertoo sinulle, mistä ja milloin voit nostaa hätäkäteistä. Sinulla on oltava passi mukanasi, että voit nostaa hätäkäteistä.

Palvelusta veloitetaan ajankohtaisen hinnaston mukainen maksu.

Kortilla nostat käteistä automaateista kotimaassa ja ulkomailla. Voit myös nostaa käteistä K-ruokakaupoista ja R-kioskeista.

R-kioskeissa voit ostostesi yhteydessä nostaa 5–50 euroa käteistä. Käteisen nosto on mahdollista, mikäli vaihtokassan tilanne sen sallii. Voit myös nostaa käteistä K-ruokakaupoissa korttiostosten yhteydessä aina 200 euroon saakka. Nostolle ei ole asetettu alarajaa.

Finnair Visa Credit -kortin luotto-ominaisuus antaa joustoa talouteesi ja mahdollistaa näin yllättävän tai suuremmankin hankinnan juuri silloin, kun sitä tarvitset. Saat korotonta maksuaikaa keskimäärin 30 vuorokautta ja tarjoamme kaksi maksuvapaata kuukautta jokaista kalenterivuotta kohti, ei kuitenkaan peräkkäisiä kuukausia. Luotto-ominaisuuden avulla jaksotat korttiostoksesi useampaan erään helposti, maksat vain korttilaskullesi valmiiksi lasketun minimilyhennyserän (vähintään 30 euroa) tai minkä tahansa summan minimilyhennyksen ja laskun kokonaissumman väliltä. Luotto-ominaisuudesta maksat ainoastaan käyttäessäsi sitä. 

Luottomarginaali on 10 %

  • Käytössä olevan luoton korko on 3 kk euribor (09/2022 0,712%) + 10,0 %.
  • Todellinen vuosikorko 2 000 euron käytössä olevalle luotolle on 23,35 %.
  • Tilinhoitopalkkio on 3,90 euroa/lasku.
  • Kustannukset yhteensä 2236,68 euroa.

 

Kortin luotto-ominaisuuden osalta todellinen vuosikorko ja maksettava luoton ja luottokustannusten yhteismäärä lasketaan olettaen, että luottomäärä on 2 000 euroa, luottoaika on yksi vuosi ja luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 12 saman määräisenä eränä kuukauden välein. Luoton korko on 3 kk euribor + 10,0 %, tilinhoitopalkkio 3,90 euroa/lasku ja kuukausimaksu 6 euroa. Todellinen vuosikorko on 23,35% (laskettu 09/2022, 3 kk euribor 0,712%) ja maksettava yhteismäärä on 2236,68 euroa edellä mainituilla oletuksilla. Esimerkkilaskelmassa käytetty korko perustuu myönnettyjä luottoja koskevaan edustavaan laskelmaan.

Luottorajan korotus onnistuu kätevin ja helpoiten Finnair Visa -sovelluksen kautta.

Sopiva luottoraja tuo joustoa arkeen ja lomalle. Tarpeitasi vastaavan luottorajan avulla varmistat, että saat kortistasi aina parhaan hyödyn irti ja kortillesi voit hakea 2 000–20 000 euron luottorajan oman tarpeesi ja taloudellisen tilanteesi mukaan. Luottorajan korotus ei nosta korttisi kuukausimaksua.

Lue lisää:

Miten muutan luottorajani?

Millainen on sopiva luottoraja?

Kortin lisätiedot

Hyödynnämme automaattista päätöksentekoa luottohakemusten käsittelyssä. Päätöksemme perustuu asiakkaan hakemuksen yhteydessä antamiin tietoihin, Aktialla jo oleviin asiakastietoihin sekä ulkoisista rekistereistä kuten luottotietorekistereistä ja väestötietojärjestelmästä haettaviin tietoihin. Luottopäätöksen saatuasi voit halutessasi pyytää, että automaattisen päätöksen sijaan toimihenkilö käsittelee tietosi luotonmyöntäjän puolesta. Voit saattaa päätöksen toimihenkilön käsiteltäväksi soittamalla asiakaspalveluumme.

Aktian tietosuojaselosteessa kerrotaan tarkemmin henkilötietojen käsittelystä. Tietosuojaseloste löytyy täältä.

Korttien hinnat löydät hinnastosivultamme.

Hinnasto

Luottotilin ostos, käteisnostot sekä muut korttiehdoissa mainitut maksut laskutetaan tilikohtaisesti euroina kerran kuukaudessa. Luottolaskun eräpäivä on joko kuukauden 15. päivä tai kuukauden viimeinen päivä. Mikäli eräpäivä osuu viikonlopulle, eräpäivä siirtyy automaattisesti eteenpäin seuraavalle arkipäivälle ja tämä vaikuttaa laskutuskauden pituuteen. Voit hakea eräpäivän muutosta milloin tahansa laskutuskauden aikana.

E-lasku tai paperilasku ovat maksuttomia laskutustapoja, paitsi jos kortinhaltijalla on verkkopankkisopimus, paperilaskusta veloitetaan 3 euroa/lasku.

Voit valita, että maksat vain korttilaskullesi valmiiksi lasketun minimilyhennyserän (vähintään 30 euroa) tai minkä tahansa summan minimilyhennyksen ja laskun kokonaissumman väliltä. Maksa laskusi viimeistään eräpäivänä, jotta luotto on käytettävissäsi. Muista aina maksaessasi käyttää luottokorttilaskun yläreunassa olevaa viitenumeroa, joka on myös asiakasnumerosi. Mikäli olet maksanut edellisen laskun eräpäivän jälkeen, suoritus näkyy mahdollisesti vasta seuraavalla laskulla.

 

Rinnakkaiskortin laskutus

Pääkortin haltija ja rinnakkaiskortin haltija jakavat yhteisen luottorajan.  Kortilla tehdyt ostokset näkyvät luottokorttilaskulla korteittain. Lasku lähetetään vain pääkortin haltijalle.

Huomioi, että kortin luottotili suljetaan tilapäisesti 15 päivää eräpäivän jälkeen, jos lasku on maksamatta. Kortti on automaattisesti taas käytettävissä 2 päivää sen jälkeen, kun maksu on suoritettu.

Huomautukset laskuista on tehtävä mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 14 päivän kuluessa laskun saapumisesta.

Kortin käyttö ulkomailla

Kun ulkomailla maksat tai nostat rahaa kortilla, rahat veloitetaan aina euroina luottotililtä (credit).

Matkustaessa kannattaa aina maksaa maksukortilla paikallisessa valuutassa. Kun maksat euroalueen ulkopuolella, kauppias saattaa tarjota maksun valuutaksi euroja, mutta usein maksaminen on edullisempaa kohdemaan valuutassa. Liikkeiden ja käteisautomaattien käyttämät valuuttakurssit ovat yleensä huonommat kuin Visa Internationalin valuuttakurssi, ja sinulle voi syntyä ylimääräisiä kuluja. Kun maksat Finnair Visa Credit maksukortilla paikallisessa valuutassa, sinulla on käytössäsi Visa International -valuuttakurssi.

Mitä kortin käyttö ulkomailla maksaa?

Muussa valuutassa kuin euroissa tehdyt ostot maksukortilla muutetaan euroiksi Visa Internationalin käyttämällä valuutan tukkukurssilla, johon lisätään enintään 2,75 prosentin valuuttalisä. Kurssi määräytyy sen päivän mukaan, jolloin tapahtuma välittyy sen vastaanottaneelta luottolaitokselta Visa Internationalille.

Jos valitset kauppiaan tarjoaman valuutan muuntamisen euroiksi, kauppias perii palkkion oman hinnastonsa mukaan. Korttitapahtumassa käytetty valuuttakurssi ilmoitetaan tapahtuman tiedoissa kortin luottokorttilaskulla.

Säilytä korttiasi yhtä huolellisesti kuin käteistä rahaa ja tarkista säännöllisesti, että kortti on tallella, erityisesti tilanteissa, joissa katoamisen riski on suuri.

Älä koskaan jätä korttia esimerkiksi autoon, ravintolapöytään, työ- tai hotellihuoneeseen. Älä myöskään salli korttisi viemistä esimerkiksi ravintolan takahuoneeseen, jolloin itse et voi nähdä mitä kortillasi tehdään.

Älä koskaan luovuta korttia tai tunnuslukua toisen henkilön käyttöön. Jos kortinhaltija on luovuttanut kortin ja tunnuslukunsa toisen henkilön käyttöön, tapahtumien katsotaan olevan kortinhaltijan itsensä tekemiä ja hyväksymiä.

Aseta kortillesi turvarajat (osto- ja nostorajat) kortin katoamisen tai väärinkäytöksen varalta. Rajat ovat voimassa 24 h, ja voit asettaa Finnair Visa -sovelluksessasi reaaliajassa.

Käytä aluerajausta, sillä kortin ei tarvitse toimia siellä, missä et itse ole. Useimmiten kortin käyttöalueeksi riittävät Suomi ja Eurooppa. Muut alueet voit avata helposti Finnair Visa -sovelluksessasi reaaliajassa. Käyttämällä aluerajausta vähennät merkittävästi riskiäsi joutua korttiväärinkäytöksen kohteeksi!

Tarkista aina loppusumma ennen kuin hyväksyt ostoksen tunnusluvulla tai allekirjoituksellasi. Voit helposti seurata oman korttisi käyttöä Finnair Visa -sovelluksessasi. Jos olet hyväksynyt väärän summan tunnusluvullasi, pankki ei voi auttaa sinua, vaan sinun on tällöin selvitettävä asia suoraan myyjän kanssa.

Mikäli korttisi katoaa tai varastetaan, ilmoita asiasta heti korttien sulkunumeroon +358 800 0 2477 (24 h). Vinkki! Tallenna sulkupalvelun numerot puhelimen muistiin.

Voit myös asettaa Finnair Visa -sovelluksen kautta tilapäisen sulun, jonka voit poistaa myöhemmin. Tilapäistä sulkua voit käyttää esimerkiksi silloin, jos epäilet kortin olevan tilapäisesti hukassa esim. omassa asunnossasi ja uskot vielä löytäväsi kortin.

Onko sinulla kysyttävää korteistamme?