Korot ja korkosuoja

Miten valitsen lainani koron?

Lainan korko koostuu kahdesta osasta: itse valitsemastasi viitekorosta ja siihen lisättävästä pankin korkomarginaalista. Voit valita Aktia Primen, euriborin tai kiinteän koron. Halutessasi voit suojata lainasi nousevia korkoja vastaan Korkokatolla.

Aktia Prime

Prime-korko on Aktian oma viitekorko, jonka muutoksista pankki päättää itse.
Prime-koron muutokset perustuvat lähinnä markkinakorkojen ja inflaation odotettuun kehitykseen sekä talouden yleisiin näkymiin. Prime-korko seuraa markkinakorkoja rauhalliseen tahtiin, ja lainasi korko muuttuu Prime-koron muuttuessa.

Euribor

Euribor on euroalueen rahamarkkinoiden viitekorko. Euribor lasketaan eri ajanjaksoille. Asuntolainoissa käytetään yleensä 12 kuukauden euriboria. Jos lainasi on sidottu euriboriin, korko tarkistetaan sopimusjakson päätyttyä. Korko noteerataan päivittäin.

Kiinteä korko

Voit myös ottaa lainaasi 3, 5 tai 10 vuoden kiinteän koron. Korko ei muutu tämän ajanjakson aikana vaikka markkinakorot heilahtelisivat. Kiinteäkorkoisen jakson jälkeen laina sidotaan lainaneuvotteluissa sovittuun viitekorkoon, johon lisätään asiakaskohtainen marginaali. Halutessasi voit sopia uudesta kiinteän koron jaksosta.

Tutustu kiinteään korkoon.

Korkokatto

Korkokattolainassa yhdistyvät vaihtuvan koron edut ja kiinteän koron turvallisuus. Lainan korko ei voi nousta sovitun korkokannan, katon, yli. Voit kuitenkin hyödyntää korkojen mahdollisen laskun.

  • Korkokatto voidaan liittää sekä uusiin että vanhoihin lainoihin.
  • Korkokatto on voimassa 3 tai 5 vuotta.
  • Korkokattolainan viitekorko on 3, 6 tai 12 kuukauden euribor.

Korkokattojakson jälkeen laina sidotaan lainaneuvotteluissa sovittuun viitekorkoon, johon lisätään asiakaskohtainen marginaali. Halutessasi voit sopia uudesta Korkokatosta.

Ota yhteyttä lähimpään konttoriin, niin kerromme lisää Korkokatosta ja muista korkovaihtoehdoista.

Etsitkö uutta asuntoa? Tutustu myynnissä oleviin kohteisiimme / Aktia Kiinteistönvälitys
Peruslaina, lisälaina ja muuta tietoa asuntolainoista / Aktian lainat
Joko löysit unelmiesi asunnon? / Lainahakemus