Rahastolaskuri

Rahastosäästäminen on helppo ja vaivaton tapa säästää eri tarkoituksia varten. Säännöllisellä rahastosäästämisellä pienistäkin puroista voi pitkällä aikavälillä kasvaa suuri joki. Voit nauttia säästämistäsi varoista matkan varrella tai halutessasi käyttää ne vasta eläkepäivinäsi.

Rahastot sijoitusmuotona sopivat kaikille, yhtä lailla sinulle, joka et ehdi tai halua perehtyä sijoittamiseen, kuin sinulle, joka harrastat osakesijoittamista. Osakesijoittajalle rahastot tarjoavat tasapainottavan lisän yksittäisiin pörssiosakkeisiin sijoittamisen rinnalle, ja rahastojen kautta osakesijoittaja pääsee myös helposti sellaisille markkinoille, joille sijoittaminen suoraan voi olla vaikeaa.

Rahastosäästämisessä, samoin kuin kaikessa muussakin sijoittamisessa, lähtökohta on sinä itse, joten rahaston valinnassa tulee huomioida riskinsietokykysi ja valitsemasi sijoitusaika. Siksi tarjoamme eri riskitason rahastoja.
 

Selvitä millainen säästösuunnitelma sinulle sopii

Kertasijoitus
Säästöerä
Maksuväli
Säästöaika
Korkorahasto

Oletustuotto
Oletustuotto
Tuotto:
Pääoma:
Yhteensä:
Yhdistelmärahasto

Oletustuotto
Oletustuotto
Tuotto:
Pääoma:
Yhteensä:
Osakerahasto

Oletustuotto
Oletustuotto
Tuotto:
Pääoma:
Yhteensä:
Tuotto Erittely Kuvaaja

Miten aloitan rahastosäästämisen?

Rahastoihin voi säästää joko tekemällä yksittäisiä merkintöjä tai säästämällä säännöllisesti. Säästämällä säännöllisesti hajautat säästösi ajallisesti ja vältyt siltä, että ostat kalliilla ja sijoitat kaikki varasi esimerkiksi kurssien ollessa huipussaan. Säännölliseksi rahastosäästäjäksi pääset 20 euron kuukausittaisella säästöerällä.

Kertamerkinnän Aktian rahastoihin voit tehdä vähintään 50 eurolla.

Jätä yhteydenottopyyntö

Onko sinulla Aktian verkkopankkitunnukset? Tee rahastosäästösopimus helposti verkossa! Katso ohjeet tästä.


Laskurin antamat tulokset ovat suuntaa antavia eikä niissä ole huomioitu rahastoihin liittyviä palkkioita. Laskurin tulosta ei voi pitää sijoitusneuvontana tai  -suosituksena. Lopullisen sijoituspäätöksen tekee asiakas. Rahaston historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta kehityksestä. Rahaston arvo voi nousta tai laskea, ja sijoitetut varat voidaan menettää osittain tai kokonaan.

Tutustu eri rahastotyyppeihin:

Korkorahastot >
Yhdistelmärahastot >
Osakerahastot >