Yhtenäinen euromaksualue (SEPA) helpottaa maksamista

SEPA on maksuliikenteen sisämarkkina-alue, joka otettiin käyttöön tammikuussa 2008. SEPA-euromaksualue helpottaa rajat ylittävien sähköisten maksujen tekemistä tilisiirtona, suoraveloituksina tai pankkikorttimaksuna. SEPA-maksujärjestelmään kuuluvia palveluita ovat mm. korttimaksu, tilisiirto ja suoraveloitus. Aktian SEPA-palvelujen avulla maksat yhtä tehokkaasti ja varmasti SEPA-alueella kuin kotimaassa.

SEPA – Henkilöasiakkaat

SEPA-alueen sisällä maksat ja nostat rahaa samalla lailla kuin kotimaassakin.

Aktian SEPA-maksupalveluihin kuuluvat tilisiirrot, suoraveloitus ja kortit. Maksut ja maksaminen ovat samanlaisia kaikissa SEPA-maissa.

Näin teet SEPA-maksun

Kaikki SEPA-alueen maksut hoituvat helposti Verkkopankin kautta.

SEPA-maksuja tehdessäsi tarvitset

  • saajan IBAN-tilinumeron (International Bank Account Number)

Oman IBAN-tilinumerosi löydät tiliotteeltasi tai Verkkopankistasi/Mobiiliverkkopankistasi. Saajan tiedot ovat tilisiirtolomakkeella.

Voit käyttää IBAN-laskuria saadaksesi selville oman IBAN-tilinumerosi tai maksun saajan IBAN-tilinumeron.

Käytä e-laskua suoraveloituksen sijaan

SEPA-suoraveloitus lisää maksajan ja laskuttajan riskiä. Suosittelemme, että korvaat SEPA-suoraveloituksen e-laskulla. Se on sujuvin ja turvallisin tapa maksaa ja laskuttaa.  

Maksa turvallisesti SEPA-kortilla

SEPA-maksukortilla maksat ja nostat rahaa kaikissa SEPA-maissa yhtä kätevästi kuin kotimaassa. Kaikki sirukortit ovat SEPA-kortteja. Korttiostot varmennetaan yhä enenevässä määrin henkilökohtaisella PIN-koodilla allekirjoituksen sijaan.

IBAN-laskuri
Euromaksualueella välitettävien euromaksujen yleiset ehdot

 

SEPA - Yritysasiakkaat / SEPA
Maksuliikkeen termejä / Termit
Käytkö kauppaa ulkomailla? / Ulkomaankauppa