Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä

Aktian nimissä on lähetetty huijausviestejä, joissa ilmoitetaan, että ”sinulla on uusi päivitys”, ja pyydetään kirjautumaan. Linkki ohjaa valesivustolle, joten älä klikkaa linkkiä. Lue lisää turvallisesta asioinnista täältä.

 

Aarni Pursiainen Impakti-rahaston salkunhoitajaksi

Maanantai 18. lokakuuta 2021 Asiakastiedotteet

Kauppatieteiden tohtori Aarni Pursiainen aloitti Aktian Impakti-rahaston salkunhoitajana lokakuussa. Pursiaisella on monipuolinen ja laaja työkokemus sijoitustoiminnasta, ja hän on toiminut muun muassa sijoitusjohtajana Fenniassa. Impakti-rahaston salkunhoitajana Pursiainen tavoittelee taloudellisen tuoton lisäksi mitattavaa ympäristöllistä ja yhteiskunnallista hyötyä. 

 

1. Miksi Aktia on kiinnostanut sinua työnantajana?

Olen urani aikana tutustunut moneen aktialaiseen, ja aktialaisten osaaminen ja positiivinen työntekeminen on tehnyt minuun suuren vaikutuksen. Aktia on panostanut merkittävästi varainhoitoon ja sijoittamiseen sekä saanut hienoja asioita aikaan tällä alalla.

 

2. Mitkä asiat pitävät sinut kiireisenä töissä ja vapaa-ajalla?

Olen todella innostunut vaikuttavuussijoittamisesta, jonka parissa pääsen työskentelemään. Rahaston nykyisiin ja mahdollisiin uusiin sijoituksiin perehtyminen on ollut todella kiinnostavaa. Vapaa-ajalla harrastan kuntouintia sekä veneilyä ja kalastamista. Vesi on aina ollut minulle rakas elementti.

 

3. Jollet olisi tehnyt finanssialalla urasi, mitä muuta sinä olisit halunnut tehdä työksesi?

Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista ilmiöistä ja luultavimmin olisin opetus- tai tutkimustehtävissä tekemässä vähän samankaltaisia tehtäviä kuin mitä teen tällä hetkellä, mutta hieman eri näkökulmasta kuin salkunhoitajana.

 

4. Minkälaisia piirteitä arvostat muissa kollegoissa?

Olen niin iloinen lämpimästä ja avuliaasta asenteesta, jonka olen tuntenut aloittaessani täällä. Työkaverit ovat ottaneet minut hyvin vastaan.

 

5. Minkälaisen neuvon antaisit 20-vuotiaalle nuorelle? 

Kannattaa opiskella sellaista alaa, mihin on luontainen palo. Olisi hyvä hoitaa opinnot nopeasti pois alta ja valmistua mahdollisuuksien mukaan tavoiteajassa. Suosittelen myös aloittamaan sijoittamista mahdollisimman nuorena.