Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktia sitoutuu ilmastotavoitteissaan SBTi-aloitteeseen

Aktia sitoutuu ilmastotavoitteissaan SBTi-aloitteeseen

Keskiviikko 19. kesäkuuta 2024 Blogit ja artikkelit

Aktia on sitoutunut asettamaan lyhyen ja pitkän aikavälin ilmastotavoitteensa Science Based Targets -aloitteen (SBTi) tieteeseen perustuvien vaatimusten mukaisiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että tulemme arvioimaan ja kehittämään nykyisiä ilmastotavoitteitamme aloitteen mukaisiksi seuraavan kahden vuoden aikana. Lähetämme viimeistään vuonna 2026 tavoitteemme SBTi:n hyväksyttäväksi. 

SBTi on perustettu järjestöksi, jonka avulla yritykset ja rahoituslaitokset maailmanlaajuisesti voivat osallistua ilmastokriisin torjuntaan. Aloite tarjoaa yrityksille työkaluja ja ohjeita, joiden avulla ne voivat asettaa Pariisin Ilmastosopimuksen mukaiset päästövähennystavoitteet. Tuoreimman tutkimustiedon pohjalta on määritelty toimet, jotka mahdollistavat ilmaston lämpenemisen rajoittamisen 1,5 asteeseen esiteollisesta tasosta. Kun tavoitteet ovat linjassa näiden toimien kanssa, niiden katsotaan perustuvan tieteeseen. SBTi:n yhteistyökumppaneita ovat CDP, Yhdistyneiden kansakuntien Global Compact, We Mean Business Coalition, World Resources Institute (WRI) ja World Wide Fund for Nature (WWF). 

“Päästöjen vähentäminen on se kaikkein tärkein toimenpide ilmastonmuutoksen hillinnässä. Haluamme nostaa omaa kunnianhimoamme ja parantaa koko toimintamme läpinäkyvyyttä asettamalla tieteeseen perustuvat päästövähennystavoitteet. Kannustamme myös mm. sijoituskohteitamme asettamaan vastaavasti tieteeseen perustuvat päästövähennystavoitteet”, Aktian Vastuullisuusjohtaja Markus Lindqvist sanoo. 

Aktiassa on tehty pitkäjänteistä vastuullisuustyötä, ja SBTi:n mukaisten tavoitteiden asettaminen on yksi askel sen kehittämiseksi edelleen.