Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktia on julkaissut ensimmäiset rahastokohtaiset ESG-raportit

Aktia on julkaissut ensimmäiset rahastokohtaiset ESG-raportit

Perjantai 16. joulukuuta 2022 Blogit ja artikkelit

Nyt julkaistavat raportit täydentävät kattavaa ESG-raportointiamme. Raporteissa kuvataan rahastojemme vastuullisuutta ja vaikuttavuutta mm. ympäristöön, yhteiskuntaan ja hallintotapaan liittyvien ESG-indikaattoreiden, YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin liittyvän vaikuttavuuden, toiminnan nettovaikutusten sekä ilmastotunnuslukujen kautta. 

Raporteille on koostettu ESG- ja vaikuttavuusdataa Morningstar/Sustainanalyticsin, Upright Projectin sekä ISS ESG:n tuottamista lähteistä. Toistaiseksi rahastokohtaiset raportit kattavat osake- ja korkorahastomme. Kehitämme jatkossa myös rahastojen rahastojen, kuten varainhoitosalkkujemme ja EMD-rahastojemme, ESG-raportointia ja siihen vaadittavien tietolähteiden hyödyntämistä. 

Rahastojen ESG-raportit tullaan julkaisemaan kvartaaleittain jo aiemmin julkaistujen rahastojen vaikuttavuusraporttien rinnalla. Kattavin raporttimme, laajemmin vastuullisen sijoittamisemme tuloksia, saavutuksia ja menetelmiä kuvaava Vastuullisen sijoittamisen katsaus, julkaistaan puolivuosittain.

Tutustu ensimmäisiin rahastojen ESG-raportteihin

Voit tutusta myös Aktian aikaisemmin julkaisemiin vastuullisen sijoittamisen raportteihin ja dokumentteihin täällä