ASP-laina

ASP-laina on hyvä vaihtoehto rahoittaa ensimmäisen asunnon hankinta. ASP-laina on valtion korkotuettua asuntolainaa tietyin ehdoin ja ASP-lainan saaminen edellyttää ASP-tilin säästöehtojen täyttymistä. ASP-lainoille on säädetty enimmäismäärät, ja rahoitustarvetta voi tarvittaessa täydentää muulla rahoituksella.

Kun olet säästänyt tarvittavan summan ASP-tilillesi, maksamme verotonta korkoa ASP-tilillesi sekä 4 % lisäkoron tallentamisvuodelta ja enintään viideltä seuraavalta vuodelta*.

Jos sinulla on suomalaisen pankin verkkopankkitunnukset, voit täyttää lainahakemuksen Aktian verkkopankissa. Täytäthän hakemuksen mahdollisimman tarkasti, sillä se nopeuttaa käsittelyä. Voit täyttää asuntolainahakemuksen, vaikka sopivaa kohdetta ei vielä olisi löytynyt.

Hae ASP-lainaa

Täytä hakemus


ASP-lainan edut

  • Saat lainaa 90 % asunnon hankintahinnasta.
  • Jopa 25 vuoden laina-aika.
  • Lainan vakuudeksi käy hankittava asunto.
  • Saat tarvittaessa lainalle lisävakuudeksi valtion osatakauksen. ASP-lainan valtiontakauksesta ei peritä takausmaksua, joka normaalisti on 2,5 % takauksen määrästä.
  • Valtio maksaa osan ASP-lainan koroista 10 ensimmäisen lainavuoden ajan. Korkotukea maksetaan 70 % siltä korkotukilainan vuosikoron osalta, joka ylittää 3,8 % jäljellä olevasta lainapääomasta (koskee 1.1.1993 jälkeen tehtyjä sopimuksia).
  • Voit vähentää lainan korkoja verotuksessa.

Osoitteesta www.valtiokonttori.fi löydät enemmän tietoa ASP-korkotukilainojen enimmäismääristä sekä valtion takauksesta.

*ASP-lain mukaan menetät oikeutesi korkotukilainaan ja talletuksesi lisäkorkoon, jos nostat tililtä varoja tai korkoja ennen kuin säästötavoite on saavutettu ja asunnon kauppakirja allekirjoitettu tai rakentaminen aloitettu. Näin tapahtuu myös, jos hankit säästöaikana asunnon ennen kuin vähintään puolet asuntosäästösopimuksen mukaisista eristä on säästetty.

Jätä yhteydenottopyyntö

Oletko kiinnostunut asuntosäästämään? Lue lisää ASP-tilistä.