Kerro tavoitteesi
Sijoitusapurille

Sijoitusapuri auttaa saavuttamaan tavoitteesi ja turvaamaan tulevaisuutesi

Uusi säästämisen palvelu, Sijoitusapuri, on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Sijoitusapurilla luot kätevästi erilaisille tavoitteillesi omat salkut, olipa kyseessä uuden auton hankinta tai vaikka isomman sijoitussalkun kasvattaminen 10 vuoden aikana.

Valitsemasi säästötavoitteen perusteella Sijoitusapuri tarjoaa taloudelliseen tilanteeseesi sopivan sijoitusratkaisun Aktian Varainhoitorahastoista. Voit vertailla vaihtoehtoja ja valita varainhoitorahaston myös itse. Lisämerkintöjä teet kätevästi myös mobiilipankissasi, jossa voit myös seurata sijoituksiesi kehitystä.


Aloita tavoitesäästäminen näin helposti

Kerro tavoitteistasi

Kerro tavoitteesi


Sijoitusapuri selvittää aluksi lähtökohtasi, tuotto-odotuksesi ja taloudellisen tilanteesi.

Saat sijoitussuosituksen

Saat sijoitussuosituksen


Sijoitusapuri tarjoaa parhaan sijoitusratkaisun, kokonaisuuden huomioiden.

Hyväksy suositus ja aloita

Hyväksy suositus ja aloita


Valitse sijoitettavat alkusijoitus- ja kk-säästösummat ja aloita määrätietoinen säästäminen.

Hajautus aina ajan tasalla

Sijoitusapurin tarjoamat salkut on hajautettu Aktian sijoitusnäkemyksen mukaisesti eri omaisuusluokkiin, markkina-alueille, toimialoille ja sijoituskohteisiin.

Tämä pienentää maailmantalouden heilahduksiin ja yksittäisten sijoituskohteiden arvonvaihteluun liittyvää riskiä sijoitussalkussasi.

Hajauta sijoituksesi

Reagoimme muutoksiin puolestasi

Valitsemalla Sijoitusapurin tarjoaman ratkaisun valitset samalla aina ajankohtaisesti hajautetun sijoitussalkun, Aktian ammattimaisen salkunhoidon ja vaivattoman tavan sijoittaa.

Aktian sijoitustiimi seuraa markkinoita aktiivisesti ja huomioi maailmantalouden liikkeet ja reagoi tarvittaviin muutoksiin puolestasi.

Lue lisää Aktian Varainhoitorahastoista

Reagoimme puolestasi

Ylläpidä säästöjesi ostovoimaa

Rahan arvo alenee nopeammin kuin säästötilin korko kerryttää tuottoa. Tilillä makaavien säästöjesi ostovoima siis itse asiassa pienenee. Sijoitusapuri laittaa rahasi tehokkaammin töihin, ja voit saada niille korkeampaa tuottoa.

Ylläpidä rahojesi ostovoimaa

Ota Sijoitusapuri käyttöösi

Mitä pikemmin aloitat, sen nopeammin voit päästä tavoitteeseesi.

Heräsikö muita kysymyksiä?
Lue lisää alla olevista usein esitetyistä kysymyksistä tai ota yhteyttä Asiakaspalveluumme

Kysymykset ja vastaukset

Täältä löydät yleisimmät kysymykset ja vastaukset Sijoitusapuri-palvelusta.

Mikä on Aktian Sijoitusapuri, ja mitä toimintoja siinä on?

Sijoitusapuri on uudenlainen säästämisen ja sijoittamisen palvelu. Sen avulla voit säästää pahan päivän varalle, eläkepäiviä varten tai vaikkapa uuden asunnon hankintaan. Valitsemasi säästötavoitteen perusteella Sijoitusapuri tarjoaa taloudelliseen tilanteeseesi sopivan sijoitusratkaisun Aktian rahastovalikoimasta. Voit helposti aloittaa säännöllisen säästämisen suositeltuun rahastoon tai vertailla vaihtoehtoja ja valita rahaston itse.

Kun olet aloittanut säästämisen Sijoitusapurilla, voit seurata edistymistäsi kohti tavoitetta Aktian Verkkopankissa ja voit tehdä muutoksia tai lisäsijoituksia Sijoitusapurin avulla luotuun kuukausisäästösopimukseesi. Näet sijoituksiesi kehityksen myös Aktian Mobiilipankissa.

Mitä Sijoitusapurin käyttö maksaa?

Sijoitusapuri sisältyy verkkopankkisopimuksen hintaan. Rahaston merkintä eli ostaminen ja lunastus eli myynti tapahtuu Sijoitusapurissa ilman palkkioita ja kuluja. Sijoitusapurilla tehtyihin rahastosijoituksiin liittyy kuitenkin 0,7% vuosittainen hallinnointikulu.

Kenelle Sijoitusapuri on tarkoitettu ja kuka voi ottaa sen käyttöön?

Sijoitusapurin voivat ottaa käyttöön yli 18-vuotiaat Aktian asiakkaat, joilla on verkkopankkisopimus.

Otin Sijoitusapurin käyttöön, mutta säästötavoitteeni ei näy missään. Mihin rahani ovat menneet?

Ensimmäisen Sijoitusapurilla tehdyn rahastotoimeksiannon toteutuminen kestää noin 1-3 pankkipäivää. Sinä aikana merkitsemäsi rahasto ei vielä näy Verkkopankin etusivulla tai Säästä ja sijoita -osiossa, mutta voit seurata toimeksiannon toteutumista Verkkopankin Toimeksiantojen tila -sivulla.

Mitkä ovat Sijoitusapurilla tehtyjen sijoitusten vähimmäissummat?

Minimimerkintäsumma säännölliselle säästämiselle Sijoitusapurilla on 20 euroa kuukaudessa. Aloittaessasi voit tehdä valinnaisen alkusijoituksen, jonka minimimerkintäsumma on 50 euroa. Voit myös aloittaa ilman alkusijoitusta.

Voinko laittaa Sijoitusapurilla tekemäni säännöllisen säästämisen tauolle?

Voit asettaa Sijoitusapurin säännöllisen säästämisen tauolle muokkaamalla säästöerää, säästämistiheyttä ja merkintäpäivämäärää. Me uskomme, että säästötavoitteeseen pääseminen onnistuu parhaiten jatkuvalla ja säännöllisellä säästämisellä, vaikka se tarkoittaisikin hieman pienempiä summia kerrallaan.

Voinko luoda Sijoitusapurilla säästötavoitteen lapseni tai läheiseni nimiin?

Sijoitusapurilla voit luoda säästötavoitteita vain omiin nimiisi.