Rakennuslaina

Oman kodin rakentaminen vaatii tarkkaa suunnittelua, taloussuunnitelman ja realistiset kustannuslaskelmat. 

Rakennuslaina on normaali asuntolaina, mutta se nostetaan usein osissa asunnon valmistumisen mukaan. Vakuutena lainalle käytetään rakennettavaa asuntoa ja tarvittaessa lisävakuuksia. Vakuusarvon määrittely tapahtuu valmiusasteen mukaan, jonka vahvistaa joko vastaava mestari tai työnjohtaja rakennuspaikalla.

Hae rakennuslainaa

Täytä hakemus


Rakentajan muistilista

Rakennushankkeissa on monta asiaa, jotka on syytä huomioida jo alkuvaiheessa. On hyvä miettiä ratkaisua etukäteen esimerkiksi seuraaville asioille:

  • Jos kustannusarvio sattuu pettämään ja tarvitaan lisärahoitusta hankkeen loppuun saattamiseen. Näin saattaa käydä yllättävistä kustannuksista johtuen , materiaalien tai ratkaisujen muuttuessa rakentamisen aikana tai odottamattomista viivästyksistä rakennustyömaalla.
  • Hankkeeseen ryhdyttäessä onkin tärkeää, että kustannusarvio on luotettava, oikein laadittu ja että siinä pyritään pysymään koko projektin ajan.
  • Oman työn osuutta ei myöskään kannata laskea liian suureksi, koska pelkkä projektin johtaminen ja läpivienti vaatii aikaa ja suunnittelua.

Aktian kustannuslaskurin avulla saat arvion rakentamisen kokonaiskustannuksista suunnittelun alkuvaiheessa. Muista tallentaa kustannuslaskelma tietokoneellesi tai tulostaa se ja ottaa mukaan tapaamiseemme.

Laske kustannusarvio ja täytä lainahakemus, niin otamme sinuun yhteyttä ja varaamme sinulle sopivan ajan lähimpään konttoriin.

Laske kustannusarvio

Kustannuslaskuriin

 

*Kustannuslaskurin on kehittänyt PRKK (Pientalorakentamisen kehittämiskeskus r.y.), ja se on tarkoitettu tulevan rakennushankkeen alkuvaiheen kustannuslaskennan apuvälineeksi. Lopullinen kustannusarvio on aina laadittava ammattilaisen kanssa.