Rahastosäästäminen

Rahastosäästäminen sopii kaikille ja kaikentyyppiseen säästämiseen. Rahastosäästäminen onkin nykyään suurelle osalle meistä suomalaisista yhtä tuttua kuin tilisäästäminen. Rahastosäästäjänä voit kuitenkin päästä tilisäästämistä parempaan tuottoon.
 

Rahastosäästämisen edut

  • Vaivattomuus. Asiantuntevat salkunhoitajat hoitavat sijoituksiasi ammattimaisesti ja aktiivisesti
  • Hajautus. Rahastossa varasi saavat aina laajan riskien hajautuksen
  • Varat helposti käyttöön. Rahastoihin sijoittamasi varat voit myydä helposti ja nopeasti
     

Miksi säännöllinen rahastosäästäminen kannattaa?

Säästämällä säännöllisesti rahastoihin tasaat markkinoiden kurssiheilahteluja. Kurssien laskiessa merkitset rahasto-osuuksia halvemmalla ja saat enemmän osuuksia kuukausisäästösummallasi. Kun kurssit taas nousevat, nousee myös kaikkien rahasto-osuuksiesi arvo. Muistathan, että historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittaja voi menettää kaikki sijoittamansa varat.
 

Miten valitsen oikean sijoitusrahaston?

Rahastosäästäminen lähtee sinun lähtökohdistasi. Sijoitusrahaston valinnassa tärkeintä on huomioida oma riskinsietokykysi. Rahaston riskisyyttä kuvataan riskiasteikolla, jossa alhaisinta riskitasoa kuvaa luku 1 ja korkeinta riskitasoa kuvaa luku 7. Riskitaso lasketaan yleensä perustuen rahasto-osuuden arvonkehityksen vaihteluun viimeisten 5 vuoden ajalta. Rahastoilla, joissa riski suuriin arvonvaihteluihin on korkea, ovat myös tuotto-odotukset suuremmat. Siksi säästöajallakin on suuri merkitys sijoituskohteen valinnassa. Jos tarkoituksenasi on säästää pitkällä tähtäimellä, on yleensä kannattavampaa valita rahasto, jossa tuotto-odotukset ovat korkeat. Lue lisää korkorahastoista, yhdistelmärahastoista ja osakerahastoista.

Etsitään yhdessä paras mahdollinen tulevaisuutesi. Voit sitten kiittää itseäsi myöhemmin.

Varainhoitorahastojen esite
Säännöllisen rahastosäästämisen esite
Säännöllisen rahastosäästämisen yleiset ehdot