Nuoret

Nuorisoasiakkaana saat huomattavia hintaetuja ja opastusta oman talouden fiksuun hoitamiseen. Olet oikeutettu nuorisoasiakkaan etuihin kun olet 18–26-vuotias. Jos täytät Etu- tai Premium-asiakkaan edellytykset, saat luonnollisesti myös niitä koskevat edut.

Nuorisoasiakkaan edut:


  • Tilit ja verkkopankki 0 €
  • Aktia Debit-, Aktia Gold Credit/Debit-, Aktia Gold Credit- tai Aktia Digital Gold Credit -kortti 0 €
  • Kuukausisäästämisen merkintäpalkkiot -100%

     


Haluatko lisää tietoa nuorisoasiakkuudesta?


Jätä yhteydenottopyyntö

Päivittäiset pankkipalvelut 0 €

Saat tilejä, verkkopankin ja Aktia Debit-, Aktia Gold Credit/Debit-, Aktia Gold Credit- tai Aktia Digital Gold Credit -kortin maksutta.

Hae Aktia Gold Credit/Debit-, Aktia Gold Credit- tai Aktia Digital Gold Credit- korttia, kun sinulla on kasassa 90 opintopistettä tai kun aloitat vakituisen työn.

Lue lisää ja hae Aktia Gold Credit/Debit –kortti
 

Kuukausisäästämisen merkintöpalkkiot - 100%

Saat 100%:n alennuksen merkintäpalkkioista kun säästät yli 20 euroa/kk Aktian hallinnoimiin rahastoihin.

Katso paljonko voisit säästää rahastosäästämällä.

Säästä ensimmäiseen asuntoon!

Vaikka asunnon osto ei ole vielä ajankohtaista, on hyvä aloittaa asuntosäästäminen ajoissa. Säästämällä ASP-tilille varmistat, että sinulla on asuntolainana saamiseen tarvittava säästösumma kasassa, kun löydät asunnon.

ASP-säästäminen sopii sinulle 18–39-vuotias ensiasunnon ostaja. Säästät 10 % asunnon hinnasta vähintään kahdeksana vuosineljänneksenä, 150–3 000 euroa kunakin. Säästöillesi saat kiinteän 1 % vuotuisen koron, sekä 4 % lisäkoron talletusvuodelta ja enintään viidelle seuraavalle vuodelle.

ASP-laina on korkotukilaina, jolle valtio maksaa kymmenen ensimmäisen lainvuoden ajan 70 % korkotuen sille koron osalle, joka ylittää 3,8 % (voimassa olevan ASP-lain mukaan).

Lue lisää ASP-lainasta.

Vuokravakuus

Monet vuokranantajat edellyttävät vuokralaiselta vuokravakuutta, joka on useimmiten 1–3 kuukauden vuokraa vastaava summa.

Vuokravakuustili avataan vuokralaisen nimellä ja sovitaan, että tiliä ei saa käyttää vuokrasuhteen aikana, vaan se pantataan vuokranantajalle. Tilin panttaamisesta tehdään kirjallinen panttaussopimus. Se annetaan vuokranantajalle, joka voi käyttää vakuutta maksamattomien vuokrien kattamiseen tai vuokralaisen huoneistolle aiheuttamien vahinkojen korjaamiseen.

Vuokralainen saa vuokravakuuden takaisin vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen, kun vuokralainen on hoitanut velvoitteensa ja vuokranantaja on palauttanut panttaussitoumuksen allekirjoitettuna pankkiin.

Varaa aika konttoriin

Opintolaina

Opintolaina on hyvä tapa rahoittaa opiskeluajan menoja. Kun raha-asiat ovat kunnossa, opiskelu sujuu ja valmistut ajoissa. Ja kun on aika maksaa laina takaisin, olet jo ehtinyt työelämään.

Nostaaksesi opintolainaa tarvitset Kelan myöntämän valtiontakauksen. Valtiontakauksen saat samalla, kun Kela myöntää sinulle opintotukea. Kun olet saanut päätöksen, voit olla yhteydessä meihin.

Voit täyttää opintotukihakemuksen Kelan verkkosivuilla kirjautumalla palveluun Aktian verkkopankkitunnuksilla.

Opintotukihakemus kannattaa tehdä heti opiskelupaikan varmistuttua, koska hakemuskäsittely Kelassa saattaa ruuhkautua lukukauden alussa.

Lue lisää ja hae opintolainaa.

Hinnasto

Tuote Norm. hinta/kk Nuorten hinta/kk
Käyttötili 2,50 € 0 €
Verkkopankki 2 € 0 €
Aktia Debit Online 5 € 0 €
Aktia Gold Credit/Debit* 4 € 0 €
Aktia Gold Credit* 4 € 0 €
Aktia Digital Gold Credit* 2 € 0 €
Rahastomerkinnät** 0–1% merkintäsummasta Kuukausisäästäminen ilman merkintäpalkkiota

*Edellyttää luotonmyöntökriteerien täyttämistä (vakituiset tulot tai yli 90 Suomessa suoritettua opintopistettä).

**Koskee Aktia Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimia rahastoja.