Maksaminen

Maksaminen

E-lasku

E-lasku on paperiton vaihtoehto perinteiselle laskulle ja sisältää samat tiedot kuin paperinen lasku.

E-laskut lähetetään valmiiksi täytettyinä Verkkopankkiisi, jossa tarkastat ja tarvittaessa hyväksyt ne. Jos haluat päästä vielä helpommalla, valitse e-laskusopimusta tehdessäsi vaihtoehto, jossa e-laskut veloitetaan automaattisesti tililtäsi.

Tee e-laskusopimus kätevästi verkkopankistasi.

Kirjaudu verkkopankkiin
Katso videolta, miten e-lasku otetaan käyttöön:

 


Lue lisää e-laskuista täältä: E-lasku

Suoramaksusopimus

Suoramaksu sopii henkilöille, joilla ei ole verkkopankkia. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, jos haluat ottaa suoramaksun käyttöön.

Jos sinulla on verkkopankki, ota käyttöön e-lasku, niin sinun ei tarvitse huolehtia erääntyvistä laskuistasi. E-lasku lähetetään suoraan verkkopankkiisi, ja voit maksaa laskun milloin ja missä tahansa, kunhan sinulla on internet-yhteys.

Maksaminen ulkomaille

Kaikki verkkopankin käyttäjät voivat tehdä ulkomaanmaksuja, eikä sitä varten tarvita erillistä sopimusta, käyttäjätunnusta tai salasanaa. Ulkomaanmaksun voi tehdä kaikilta verkkopankissa näkyviltä maksutileiltä.

Ulkomaanmaksut tehdään kohdassa "Uusi maksu", täyttämällä saajan tilinumero ja valitsemalla maksun valuutta ja maa. Ulkomaanmaksuilla on enemmän pakollisia kenttiä, kuten saajan osoitetiedot, jotka on täytettävä huolellisesti. Verkkopankin kautta tehtävän yksittäisen ulkomaanmaksun enimmäismäärä on 20 000 euroa (vasta-arvo).

Erillinen kuitti verkkopankkimaksusta

Mikäli tarvitset tietystä maksusta erillisen tositteen, voit tilata sen samalla, kun teet maksun verkkopankissa valitsemalla kohdan "Tilaa maksullinen kuitti". Maksullinen kuitti toimitetaan noin neljän päivän kuluttua maksupäivästä. Tilatun kuitin kulloinkin voimassa oleva palvelumaksu löytyy hinnastostamme.

Voit myös tulostaa maksuttoman kuitin verkkopankista sen jälkeen, kun maksu on veloitettu tililtä. Maksut löydät tilitapahtumista, joita voit selata noin 12 kuukautta taaksepäin. Useimmat maksunsaajat hyväksyvät itse tulostamasi kuitin maksun tositteeksi.

Mikäli huomaat vasta maksun tekemisen jälkeen tarvitsevasi kuittia, eikä maksunsaaja hyväksy itse tulostamaasi kuittia, voit tilata kuitin jälkikäteen lähettämällä viestin verkkopankin tai Aktia Mobiilipankin kautta. Ilmoita viestissä tarkasti, minkä kuitin haluat toimitettavan. Kuitti toimitetaan sinulle postitse ja siitä peritään kulloinkin voimassa oleva palvelumaksu, jonka voit tarkastaa hinnastostamme täältä: Hinnasto - Tilit ja kortit