Vakuutukset

Vakuutukset

Löydät vakuutuksesi verkkopankista kohdassa Vakuutukset. Verkkopankissa näet riski-, säästö- ja eläkevakuutuksesi. Täältä löydät myös vakuutusten vuosittaisen raportoinnin eli vakuutusotteet ja/tai mahdolliset todistukset vakuutukseen maksetuista eläkevakuutusmaksuista.

Jos haluat nähdä lapsesi vakuutuksen omassa verkkopankissasi, sinun tulee tehdä ilmoitus huoltajuudesta Aktia Henkivakuutukselle. Ilmoituksen huoltajuudesta voit tehdä lähettämällä viestin verkkopankin viestitoiminnon kautta. Ilmoita viestissäsi huollettavien lastesi henkilötunnukset.

Verkkopankissa voit kätevästi

 • katsoa vakuutussäästöjä ja rahastovalikoimaa
 • vaihtaa rahastoja (ei koske Senior-vakuutuksia)
 • siirtää kertyneitä säästöjä ja/tai jakaa tulevia maksuja uusiin rahastoihin (ei koske Senior- vakuutuksia)
 • maksaa lisämaksuja vakuutukseen
 • tehdä osanoston säästövakuutuksesta tai lopettaa säästövakuutuksen tai säästövakuutuksen, johon on liitetty Profiilisopimus

Säästövakuutuksen osanosto tai lopetus

Verkkopankissa voi tehdä osanoston säästövakuutuksesta tai lopettaa säästövakuutuksen tai säästövakuutuksen, johon on liitetty Profiilisopimus. Vaihtoehtoina ovat:

 • koko vakuutussäästön nosto, jolloin vakuutus päättyy kokonaan
 • osanosto, jolloin ilmoitat vakuutussäästöstä nostettavan euromäärän

Löydät voimassa olevat vakuutuksesi Vakuutukset-osiosta. Valitse haluamasi säästövakuutus ja siirry sen jälkeen Vakuutussäästö-välilehdelle. Tällä sivulla löytyy Tee säästönnosto -toiminto.

Noston yhteydessä vastaat myös verovelvollisuuteen liittyviin kysymyksiin sekä kysymyksiin siitä, oletko poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö.

Jos nostat vakuutussäästöä vanhemmasta säästövakuutuksesta, voit tehdä osanoston säästövakuutuksestasi tai lopettaa säästövakuutuksen lähettämällä meille viestin verkkopankin tai Aktia Mobiilipankin viestitoiminnon kautta. Tällöin pyydämme sinua ilmoittamaan seuraavat tiedot:

 1. Nostettava määrä
 2. Vakuutusnumero
 3. Pankkitili IBAN-muodossa
 4. Missä maassa/maissa olet verovelvollinen (sekä ulkomainen veronumero, jos muu maa kuin Suomi).
 5. Oletko poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö (= toimit tai olet viimeisen vuoden aikana toiminut merkittävässä julkisessa tehtävässä) tai olet tällaisen henkilön perheenjäsen tai läheinen yhteistyökumppani? Mikäli vastaus on kyllä, ilmoita myös asema ja valtio. Huomioi, että vakuutuksesta nostettava osittainen säästö sisältää 1.1.2020 alkaen aina sekä pääomaa että tuottoa.

Verkkopankin korvauspalvelu

Verkkopankin korvauspalvelu palvelee sinua, jolla on sairauskuluvakuutus, joka on myönnetty 1.1.1988 tai sen jälkeen. Korvauspalvelussa voit hakea korvausta lääkärinpalkkioista, lääkekuluista, tutkimus-, sairaala- ja poliklinikkamaksuista yms. sairauskuluista. Aktialle ei tarvitse lähettää kulutositteita, ellemme erikseen pyydä niitä. Korvauspalvelun löydät verkkopankissa kohdassa Vakuutukset - Hae korvausta.

Muutokset vakuutuksiin

Mikäli haluat tehdä muita muutoksia vakuutuksiisi tai sinulla on kysyttävää vakuutuksista, tavoitat meidät helposti lähettämällä viestin verkkopankin tai Aktia Mobiilipankin viestitoiminnon avulla.