Siirry sisältöön Siirry chattiin
OSA V: Keski-ikä

Aktia x Käärijä Talouskoulu

OSA V: Keski-ikä

Talouskouluvideo keski-ikä

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.

Hyviä uutisia - sinäkin saatat olla varakas

Kun koti alkaa olla maksettu, lapset kasvatettu ja taloudellinen tilanne muutenkin vakiintunut, on aika vaihtaa näkökulmaa talousasioihin. Palkkakin on noussut työvuosien ja vastuiden myötä, säästöönkin on ehkä kertynyt jotain. Työelämää on kuitenkin vielä jäljellä ennen eläkepäiviä. Nyt voit kääntää katseesi velan maksamisesta kertyneen varallisuutesi optimointiin ja tulotasosi turvaamiseen myös työelämän jälkeen. 

Keski-ikäisen kannattaa tehdä omalle taloudelleen välitilinpäätös, jossa käy oman tilanteensa läpi ja laskee oman nettovarallisuutensa. Ruuhkavuosia suorittaessa voi helposti jäädä huomaamatta, miten oma talous kasvaa ja kehittyy.  Monelle voi tulla yllätyksenä oma pikkuhiljaa tapahtunut vaurastuminen ja sen tarjoamat mahdollisuudet. Melkein tai kokonaan maksettu asunto on varallisuutta, joka oikein oivallettuna antaa sinulle mahdollisuuksia myös kehittää talouttasi pitkällä tähtäimellä aivan uudelle tasolle. 

Varautuminen eläkkeelle jäämiseen

Kun eläkkeelle jäämiseen on vielä aikaa, kannattaa miettiä, miten haluat eläkepäiviäsi viettää? Riittääkö odotettavissa oleva eläkkeesi toiveidesi mukaiseen elintasoon, vai kannattaisiko sinun varautua täydentämään sitä omilla säästöillä? Arvion omasta tulevasta eläkkeestäsi voit tarkistaa työeläkeotteelta, joka löytyy verkosta esimerkiksi Eläketurvakeskuksen sivuilta osoitteesta tyoelake.fi. 

Kun lapset muuttavat omilleen, moni miettii ison asunnon vaihtamista pienempään. Näin vapautunutta varallisuutta voi hyödyntää esimerkiksi tehokkaaseen loppukiriin eläkesäästöjen kartuttamiseksi. Toinen tapa hyödyntää seiniin sitoutunutta varallisuutta on käänteinen asuntolaina.

Tutustu käänteiseen asuntolainaan

Juuri omaan tilanteeseen ja tavoitteisiin sopivan ratkaisun löytämiseksi kannattaa varata tapaaminen pankin asiantuntijan kanssa. Hän osaa suositella eri vaihtoehtoja ja nähdä sellaisiakin mahdollisuuksia, joita et itse tulisi ajatelleeksi. 

Vaurastumissuunnitelma on yksi tapa nähdä oman taloutesi tarjoamat mahdollisuudet. Lue lisää ja varaa aika, tehdään sinulle oma räätälöity suunnitelma niin, että saat kaiken irti taloudestasi.