Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä soitetaan huijauspuheluita, joissa varoitetaan esimerkiksi pankkitunnusten tai tilin olevan vaarassa

Huijari pyrkii todistamaan asiansa oikeaksi lähettämällä tekstiviestin, joka näkyy samassa tutussa viestiketjussa kuin Aktian aidot viestit. Lue lisää.

Aktian vastuullisen sijoittamisen katsaus on julkaistu

Aktian vastuullisen sijoittamisen katsaus on julkaistu

Maanantai 17. lokakuuta 2022 Blogit ja artikkelit

Olemme julkaisseet vastuullisen sijoittamisen katsauksemme. Alkuvuoden aikana olemme työstäneet Aktia-konsernin vastuullisuusohjelmaa sekä ilmastostrategiamme välitavoitteita. Päivitetty vastuullisuusohjelma ja ilmastostrategian välitavoitteet julkistetaan loppuvuoden aikana.

Allekirjoitimme alkuvuoden 2022 aikana YK:n vastuullisen pankkitoiminnan periaatteet (UN Principles of Responsible Banking, UNPRB). Periaatteet tarjoavat raamit vastuulliselle pankkitoiminnalle ja ovat kehitetty yhteistyössä YK:n ympäristöohjelman rahoitusaloitteen (UNEP FI) ja yli 270 pankin kanssa ympäri maailman. Vastuullisen pankkitoiminnan periaatteet ovat merkittävä viitekehys, jonka tavoitteena on varmistaa, että pankkien strategia ja toimintatavat vastaavat YK:n kestävän kehityksen tavoitteita sekä noudattavat Pariisin ilmastosopimusta.

Kehitämme katsaustamme aktiivisesti ja tapoja kuvata varainhoitomme vastuullisuutta ja vaikuttavuutta. Uudella raportillamme rahastojen vastuullisuutta kuvataan esimerkiksi Morningstarin vastuullisuusanalyysin avulla. Aktian rahastoista 42 % on vertailuryhmäänsä vastuullisempia. Rahastoistamme 69 % saa Morningstarin arviossa vähintään 3 maapalloa vastuullisuusluokittelussa, eli ne on luokiteltu vähintään yhtä vastuullisiksi kuin vertailuryhmän rahastot. Lisäksi kahdeksan Aktian rahastoa saa Low Carbon Designation™ -merkin, joka annetaan rahastoille, joilla on matala hiiliriski ja fossiilisten polttoaineiden altistuma rahaston sijoituksissa on pieni.

Haluamme olla vastuullisen ja vaikuttavan sijoittamisen edelläkävijä. Vastuullisen sijoittamisen katsaus kuvaa tuloksiamme, saavutuksiamme ja menetelmiämme.

Tutustu vastuulliseen sijoittamiseen ja lue katsaus