Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian vastuullisen sijoittamisen katsaus on julkaistu

Aktian vastuullisen sijoittamisen katsaus on julkaistu

Perjantai 14. huhtikuuta 2023 Blogit ja artikkelit

Olemme julkaisseet vastuullisen sijoittamisen katsauksemme. Vuonna 2022 kehitimme vastuullisuutta eteenpäin monella rintamalla.

Julkaisimme päivitetyn Aktia-konsernin vastuullisuusohjelman ja ilmastostrategiamme välitavoitteet vuosille 2025 ja 2030. Allekirjoitimme vuoden 2022 aikana YK:n vastuullisen pankkitoiminnan periaatteet (UN Principles for Responsible Banking, UNPRB). Lisäksi julkaisimme ensimmäiset rahastokohtaiset ESG-raportit.

Aktia toimii monella tavalla vastuullisen tulevaisuuden ja vastuullisen vaurastumisen mahdollistajana. Visiomme on olla johtava varainhoitajapankki ja tavoitteemme on menestyä vastuullisesti. Esimerkiksi Aktian hallinnoimien rahastojen hiilijalanjälki on 53 % vertailuindeksiä matalampi. Kestävyysluokiteltujen eli SFDR-tiedonantoasetuksen Artikla 8- sekä Artikla 9 -mukaisten rahastojen osuus hallinnoitavista varoista on 96,6 %. Vastuullisuus on siis kiinteä osa varainhoitoamme.

Vastuullisen sijoittamisen katsaus kuvaa varainhoitomme vastuullisen sijoittamisen ja vaikuttavuussijoittamisen tuloksia, saavutuksia ja menetelmiä.