Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä soitetaan huijauspuheluita, joissa varoitetaan esimerkiksi pankkitunnusten tai tilin olevan vaarassa

Huijari pyrkii todistamaan asiansa oikeaksi lähettämällä tekstiviestin, joka näkyy samassa tutussa viestiketjussa kuin Aktian aidot viestit. Lue lisää.

Aktian vastuullisen sijoittamisen katsaus on julkaistu

Aktian vastuullisen sijoittamisen katsaus on julkaistu

Keskiviikko 27. syyskuuta 2023 Blogit ja artikkelit

Olemme julkaisseet vastuullisen sijoittamisen katsauksemme koskien alkuvuotta 2023. Aktia toimii monella tavalla vastuullisen tulevaisuuden ja vastuullisen vaurastumisen mahdollistajana. Vastuullisen sijoittamisen katsaus kuvaa varainhoitomme vastuullisen sijoittamisen ja vaikuttavuussijoittamisen tuloksia, saavutuksia ja menetelmiä.

Alkuvuodesta 2023 julkaisimme päivitetyn Aktia-konsernin vastuullisuusohjelman, joka rakentuu neljän vastuullisuusteeman ympärille: vaurastuminen, aktialaiset, hallintotapa ja ympäristö. Vastuullisuusstrategia linkittyy Aktian aiemmin lanseeraamaan ilmastostrategiaan, jossa sijoituksia koskevia välitavoitteita on asetettu vuosille 2025 ja 2030.

Vastuullisuusohjelman ja ilmastostrategian mukaisesti tavoitteenamme on pienentää esimerkiksi osake- ja yrityslainarahastojen hiilijalanjälkeä 30 prosenttia vuoteen 2025 mennessä. Vertailukohtana on vuosi 2019. Jatkamme osallistumista ilmastoaloitteisiin yhdessä muiden sijoittajien kanssa, ja kannustamme kohdesijoituksiamme aloittamaan ilmastoraportoinnin sekä asettamaan ilmastotavoitteita.

Visiomme on olla johtava varainhoitajapankki ja tavoitteemme on menestyä vastuullisesti. Aktian rahastoihin sijoitetusta pääomasta 95 prosenttia on kestävyysluokitelluissa eli SFDR Artikla 8:n sekä Artikla 9:n mukaisissa rahastoissa. Aktian rahastoista viisi on niin kutsuttuja vaikuttavuussijoittamisen eli Artikla 9:n mukaisia rahastoja. Rakennamme kestävämpää tulevaisuutta vaikuttavuudella ja vastuullisuudella läpi omaisuuslajien.

Lue katsaus (pdf)

Tutustu vastuulliseen sijoittamiseen