Siirry sisältöön Siirry chattiin
Asiakkaiden palveluita voidaan rajoittaa puutteellisten tuntemistietojen takia.

Tarkistathan verkko- tai mobiilipankista, että olet päivittänyt tuntemistietosi.

Vaurastumissuunnitelma

Vaurastumissuunnitelma

Onko sinulla asuntolaina? Erinomaista, se on mielestämme loistava lähtökohta. Vai oletko jo maksanut asuntosi? Ei haittaa, sekin on hyvä. Ehkäpä olet jo kasvattanut itsellesi kelpo sijoitussalkunkin? Eiköhän kasvateta sitä vielä lisää. Vaurastumissuunnitelma näyttää taloutesi mahdollisuudet ja auttaa tarttumaan niihin.

Vaurastumissuunnitelma kuuluu kaikille

Olemme sitä mieltä, että jokaisella suomalaisella tulisi olla oma vaurastumissuunnitelma. Suomalaisille on perinteisesti ollut kunnia-asia maksaa velat nopeasti pois, mikä on tietysti periaatteessa järkevää. Tästä on kuitenkin ollut seurauksena se, että varallisuutemme on keskittynyt lähinnä seiniin, joiden sisällä asumme. Mitä jos muuttaisimme vähän ajatteluamme? Olisiko meillä tässä asiassa opittavaa esimerkiksi ruotsalaisilta?

Ruotsissa säästäminen ja sijoittaminen on huomattavasti yleisempää kuin meillä*, mikä myös näkyy ruotsalaisten meitä suurempana vaurautena. Kannattaisiko meidänkin hajauttaa varallisuuttamme eri omaisuuslajeihin jo lainan maksun rinnalla ja näin hyötyä pitkällä aikavälillä myös korkoa korolle -ilmiöstä?

*Lähde: Aktian teettämä kyselytutkimus


Katso esimerkki vaurastumissuunnitelmasta, joka antaa n. 500 000 syytä miksi meidän suomalaisten ei kannattaisi säästää pelkästään seiniin.

Lue lisää aiheesta

Näin voit vaurastua lainasi avulla - Lue viisi tapaa, joilla pankki voi tukea vaurastumistasi

Vaurastuminen on jokamiehenoikeus, mutta harvalla on konkreettinen suunnitelma

Perheen vaurastumissuunnitelma sai vaihtamaan pankkia

Meidän tehtävämme on auttaa sinua näkemään taloutesi mahdollisuudet ja riskit – rakentaa juuri sinulle sopiva vaurastumissuunnitelma.

Aktia Webinaari

Miten muutat vaurastumisunelman suunnitelmaksi?

Katso videolta Miten muutat vaurastumisunelman suunnitelmaksi -webinaarin tallenne.

Sijoittamisen asiantuntijamme Camilla Karlberg ja Thomas Lindholm kertovat miten tunnistat oman taloutesi mahdollisuudet ja muutat vaurastumisunelman suunnitelmaksi, jotta voit päästä tavoitteisiisi pitkällä aikavälillä.