Verkkopankkimaksun lisävahvistus tekstiviestillä

Aktia ottaa käyttöön tietyissä verkkopankissa tehdyissä maksuissa tekstiviestitse lähetettävän lisävahvistuskoodin. Lisävahvistuksen tarkoituksena on vähentää pankkitunnusten väärinkäyttöä ja verkkorikollisuutta.

 
Voimme lähettää ilmoittamaasi matkapuhelinnumeroon alkuperäisen verkkopankissa tehdyn maksutoimeksiannon tietoja tarkistettavaksi. Tällöin lähetämme sinulle tekstiviestillä lisävahvistuskoodin, jolla maksutoimeksianto hyväksytään. Tarkasta aina, että saamasi lisävahvistustiedot ovat oikein ennen kuin hyväksyt maksun tai maksut koodilla verkkopankissasi. Mikäli tekstiviestin tiedot poikkeavat alkuperäisen toimeksiantosi tiedoista, älä hyväksy toimeksiantoa verkkopankissa. Aktian lähettämän Lisävahvistuksen tekstiviestin allekirjoittaja on aina Aktia. Lisävahvistus tulee automaattisesti käyttöön Aktian asiakkaille vuoden 2019 aikana. 
 

Päivitä puhelinnumerosi 

Mahdollista lisävahvistusta varten pankilla tulee olla tiedossa käytössä oleva matkapuhelinnumerosi. Ilman toimivaa matkapuhelinnumeroa verkkopankin kautta tehtäviä maksuja ei välttämättä voida suorittaa.
 
Voit tarkistaa ja päivittää puhelinnumerosi verkkopankissa kohdasta Omat tiedot ja asetukset, Matkapuhelinnumero