Lisävahvistus tekstiviestillä

Aktia lähettää tekstiviestitse lisävahvistuskoodin verkkopankin sisäänkirjautumisen ja tiettyjen verkkopankkimaksujen yhteydessä.  Lisävahvistuksen tarkoituksena on vähentää pankkitunnusten väärinkäyttöä ja verkkorikollisuutta.

Verkkopankin sisäänkirjautumisen ja verkkopankissa tehdyn maksutoimeksiannon perusteella, pankki voi lähettää tietoja tarkistettavaksi ilmoittamaasi matkapuhelinnumeroon. Tällöin lähetämme sinulle tekstiviestillä lisävahvistuskoodin, jolla sisäänkirjautuminen tai maksutoimeksianto hyväksytään.
 
Tarkista aina, että saamasi lisävahvistustiedot ovat oikein ennen kuin hyväksyt sisäänkirjautumisen, maksun tai maksut koodilla verkkopankissasi. Mikäli tekstiviestin tiedot poikkeavat alkuperäisen toimeksiantosi tiedoista, älä hyväksy toimeksiantoa verkkopankissa. Lisävahvistus tulee automaattisesti käyttöön Aktian asiakkaille vuoden 2019 aikana. 
 

Näin lisävahvistus toimii

Lisävahvistus tekstiviestillä
 

Kysymykset ja vastaukset
 

Miksi on tärkeää huolehtia, että matkapuhelinnumero on ajan tasalla?

Tarvitset ajantasaisen matkapuhelinnumeron vahvistaaksesi muun muassa verkkopankkiin kirjautumisen, verkkomaksut, verkkopankin kautta tehdyt maksut sekä Mobiilipankin käyttöönoton. Vahvistaminen tapahtuu kertakäyttöisellä vahvistuskoodilla, jonka lähetämme tiedoissamme olevaan matkapuhelinnumeroon.

Miten päivitän matkapuhelinnumeroni?

Voit päivittää puhelinnumerosi lähettämällä meille viestin Mobiilipankin tai verkkopankin kautta.

Voinko päivittää ulkomaisen matkapuhelinnumeroni?

Kyllä voit. Voit päivittää puhelinnumerosi lähettämällä meille viestin Mobiilipankin tai verkkopankin kautta.

Missä palveluissa tulee syöttää tekstiviestitse lähetetty kertakäyttökoodi?

Pyydämme sinulta lisävahvistuksen kertakäyttökoodilla aina seuraavissa palveluissa:

  • Mobiilipankin käyttöönotto
  • Aktia Walletin käyttöönotto
  • Verkkomaksu

Pyydämme sinulta lisävahvistusta ajoittain seuraavissa palveluissa:

  • Verkkopankin sisäänkirjautuminen
  • Verkkopankin kautta vahvistettavat maksut
  • Verkkopankin tiliotteiden, tilitapahtumien ja korttitapahtumien haku
  • Verkossa tehdyt korttimaksut

Voinko vähentää lisävahvistuksien määrää jotenkin?

Kyllä voit! Suosittelemme ottamaan mobiilipalvelumme käyttöön:

  • Mobiilipankissa voit kirjautua ja vahvistaa maksuja PIN-koodilla tai sormenjäljelläsi. Huomioithan, että Face ID:tä ei vielä tueta maksujen vahvistamisessa.
  • Aktia Walletissa voit vahvistaa verkossa tehdyt korttimaksut PIN-koodilla tai sormenjäljelläsi. Ota Wallet Varmenne käyttöön sovelluksen sivuvalikosta.

Tämän lisäksi voit määritellä maksujen vastaanottajia luotetuiksi verkkopankissa. Tämä toiminto on kätevä, jos teet usein saman maksun samalle vastaanottajalle (esim. vuokranmaksu tai lapsien viikkoraha).

En saanut tekstiviestiä, vaikka palvelu ilmoitti, että minun tulisi syöttää tekstiviestitse lähetetty kertakäyttökoodi. Mitä minun tulee tehdä?

Tarkista ensin, että matkapuhelinnumerosi on ajan tasalla. Näet tiedoissamme olevan matkapuhelinnumeron toimenpidettä vahvistaessasi tai verkkopankista kohdasta Omat tiedot ja asetukset > Matkapuhelinnumero. Voit päivittää puhelinnumerosi lähettämällä meille viestin Mobiilipankin tai verkkopankin kautta.

Jos matkapuhelinnumerosi on oikea, tekstiviestien lähetyksissä voi olla hetkellinen viive. Suosittelemme kokeilemaan toimintoa uudestaan, ja mikäli tekstiviestiä ei vieläkään kuulu, odottamaan noin puoli tuntia ja kokeilemaan vielä.

Saan virheilmoituksen, kun olen syöttämässä tekstiviestillä lähetettyä kertakäyttökoodia. Mitä minun tulee tehdä?

Tarkista ensin, että tekstiviestillä lähetetty kertakäyttöinen vahvistuskoodi täsmää syöttämääsi koodiin. Vahvistuskoodeja on kahdenlaisia, joko viisi numeroa tai sitten kirjain, viiva ja kuusi numeroa (jolloin syötät vahvistuskoodiksi ainoastaan numerot).

Mikäli syöttämäsi koodi on oikein ja saat silti virheilmoituksen, suosittelemme tilaamaan uuden koodin ja yrittämään uudelleen. Uuden koodin saat poistumalla vahvistettavasta toiminnosta ja palaamalla takaisin, esimerkiksi palaamalla uudelleen vahvistamaan maksuja käytyäsi verkkopankin etusivulla välissä.