Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Bilar, båtar och andra fordon smart med Aktias finansiering

Bilar, båtar och andra fordon smart med Aktias finansiering

Den 26 maj 2021 Bloggar och artiklar

När man skaffar ett nytt fordon lönar det sig att fundera lite över hur köpet ska finansieras. Butikerna erbjuder ivrigt olika finansieringslösningar i samma veva som köpet och det är lätt hänt att man nappar på erbjudandet när man har bråttom ut på vägen eller fjärden glittrar. Det lönar sig ändå att tänka lite framåt och jämföra olika alternativ.

Fyra frågor som lönar sig att fundera på innan köpet:

1. Passar betalningsplanen dig och är finansieringen flexibel om det behövs?

Ett banklån kan skräddarsys just för dig och det är möjligt att göra ändringar i betalningsplanen om din livssituation till exempel skulle ändra. Du kan flexibelt göra extra amorteringar eller ansöka om ändring i betalningstid eller betalningsrat.

2. Vem äger objektet för köpet under lånetid och vad är dina rättigheter gällande det?

När du tar ett banklån äger du fordonet själv och är inte endast innehavare av fordonet. Det gör att du till exempel själv kan välja vilket typ av försäkring du vill ha.

3. Är betalningstidtabellen begränsad och ingår en stor slutrat i avtalet?

Betalningstidtabellen för finansieringslösningarna som butikerna erbjuder är ofta begränsad (3-5 år) och i dem ingår en större sista rat som gör att de tidigare månadsraterna kan pressas ned. När du tar ett banklån kan du flexiblare komma överens om både tidtabellen och betalningsraterna för finansieringen.

4. Har du säkerheter som du kan utnyttja?

Med ett konsumtionslån med säkerhet kan du finansiera större inköp, i allmänhet summor från 20 000 euro uppåt. Om du till exempel äger en bostad som redan är betald kan du använda den som säkerhet för banklånet. När lånebeloppen är större, är ett lån med säkerhet i regel förmånligare än ett lån utan säkerheter.

Ansök om finansiering

Aktia Brukslån – lån utan borgensmän eller säkerhetKonsumtionslån med säkerhet – ett smart sätt att finansiera större anskaffningar