Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Det skickas aktivt ut bluffmeddelanden i Aktias namn

Det har skickats bluffmeddelanden i Aktias namn där det står att ”du har fått en uppdatering" och där du uppmanas att logga in via länken. Klicka inte på länken, den leder till en falsk webbplats. Läs mer om hur du sköter dina bankärenden tryggt.

 

Markkinaraati: Affärsmodellen avgör uppstartsföretagets framgång

Markkinaraati: Affärsmodellen avgör uppstartsföretagets framgång

Den 3 december 2021 Marknadsrådet, Markkinaraati

I Kauppalehtis marknadsråd Markkinaraatis diskussion efterlystes ett ekosystem för att stödja uppkomsten av finländska uppstartsföretag.

Enligt Aktias Jussi Kallasvuo, som deltog i diskussionen, kunde ett sådant ekosystem uppkomma exempelvis i anslutning till Aalto-universitetet.

– Exempelvis i Silicon Valley finns det väldigt mycket talang och kapital. I ett sådant ekosystem uppstår nya idéer och nya uppstartsföretag. Lyckligtvis har de finländska uppstartsföretagen gjort framsteg i sin tankegång. Det hänger inte längre lika mycket på produkten eller tekniken, utan intresset ligger i affärsmodellen.

Enligt Jussi Kallasvuo är det en bra tid att vara företagare nu, eftersom det finns tillgång till finansiering. Han tror inte att coronakrisen försvårar uppstartsföretagens uppkomst och tillväxt.

I marknadsrådet som Kauppalehti och Aktia genomför i samarbete deltog utöver Kallasvuo även författaren av facklitteratur Kim Väisänen och Suomen Startup-yhteisös verkställande direktör Riikka Pakarinen.