Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Markkinaraati: Affärsmodellen avgör uppstartsföretagets framgång

Markkinaraati: Affärsmodellen avgör uppstartsföretagets framgång

Den 3 december 2021 Marknadsrådet, Markkinaraati

I Kauppalehtis marknadsråd Markkinaraatis diskussion efterlystes ett ekosystem för att stödja uppkomsten av finländska uppstartsföretag.

Enligt Aktias Jussi Kallasvuo, som deltog i diskussionen, kunde ett sådant ekosystem uppkomma exempelvis i anslutning till Aalto-universitetet.

– Exempelvis i Silicon Valley finns det väldigt mycket talang och kapital. I ett sådant ekosystem uppstår nya idéer och nya uppstartsföretag. Lyckligtvis har de finländska uppstartsföretagen gjort framsteg i sin tankegång. Det hänger inte längre lika mycket på produkten eller tekniken, utan intresset ligger i affärsmodellen.

Enligt Jussi Kallasvuo är det en bra tid att vara företagare nu, eftersom det finns tillgång till finansiering. Han tror inte att coronakrisen försvårar uppstartsföretagens uppkomst och tillväxt.

I marknadsrådet som Kauppalehti och Aktia genomför i samarbete deltog utöver Kallasvuo även författaren av facklitteratur Kim Väisänen och Suomen Startup-yhteisös verkställande direktör Riikka Pakarinen.