Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Det skickas aktivt ut bluffmeddelanden i Aktias namn. I ett nytt bedrägeri ombes mottagaren installera en fjärrstyrningsapp i telefonen.

För mer information klicka här.

Markkinaraati: När marknadsförtroendet återhämtar sig startar börsintroduktionerna

Markkinaraati: När marknadsförtroendet återhämtar sig startar börsintroduktionerna

Den 8 april 2022 Marknadsrådet, Markkinaraati

Förra året var ett rekordår med tanke på börsintroduktioner. I början av detta år rasade emellertid antalet börsintroduktioner jämfört med förra året. Redan planerade börsintroduktioner har annullerats eller skjutits upp på grund av det osäkra marknadsläget.

– Marknadsförtroendet måste återställas innan ivern för börsintroduktioner återvänder. Bland de bolag som fallit bort från börsintroduktionerna finns uppstartsföretagen. Placerarna ser nu på lönsamheten, det räcker inte med bara löften, sade Aktias direktör för investerarrelationer och kommunikation Lotta Borgström i Kauppalehtis marknadsråd Markkinaraati.

I marknadsrådet deltog utöver Borgström även verkställande direktören för Helsingforsbörsen Henrik Husman och ordföranden för Esbo-Grankulla Aktiesparare Jussi Koskinen. Husman bedömde att introduktionsivern minskat på grund av de kraftiga marknadsrörelserna och den snabba nedgången i värderingsnivåerna.

För att spela videon måste alla cookies på webbsidan accepteras.