Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Det skickas aktivt ut bluffmeddelanden i Aktias namn

Det har skickats bluffmeddelanden i Aktias namn där det står att ”du har fått en uppdatering" och där du uppmanas att logga in via länken. Klicka inte på länken, den leder till en falsk webbplats. Läs mer om hur du sköter dina bankärenden tryggt.

 

Markkinaraati: Nato skulle fungera som en garanti för dem som placerar i Finland

Markkinaraati: Nato skulle fungera som en garanti för dem som placerar i Finland

Den 22 april 2022 Marknadsrådet, Markkinaraati

Finlands långa gemensamma gräns med Ryssland, som för ett krig mot Ukraina, kan oroa internationella placerare. Kan ett Natomedlemskap förstärka de utländska placerarnas förtroende för Finland?

”Natodiskussionen har visat att Finland kan reagera snabbt i svåra situationer. Ett Natomedlemskap skulle fungera som en garanti för det utländska kapitalet och visa att Finland fortfarande är ett land man vågar placera i. Varje placering som görs i Finland behövs”, sa Aktias chefsekonom Lasse Corin i Kauppalehtis marknadsråd Markkinaraatis diskussion.

I marknadsrådet Markkinaraati, som Kauppalehti och Aktia genomför i samarbete, deltog förutom Corin även Finlands näringslivs direktör för handelspolitik Timo Vuori och Pääomasijoittajat ry:s vd Pia Santavirta. Finlands näringsliv understöder starkt ett Natomedlemskap för Finland.

För att spela videon måste alla cookies på webbsidan accepteras.