Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Helsingforsfamiljen önskade mer flexibla och individuella lösningar av sin bank – Aktias förmögenhetsplan uppfyllde förväntningarna och överraskade glatt

Helsingforsfamiljen önskade mer flexibla och individuella lösningar av sin bank – Aktias förmögenhetsplan uppfyllde förväntningarna och överraskade glatt

Den 3 augusti 2022 Bloggar och artiklar

Familjen som nyligen flyttat till sitt nya hem i norra Helsingfors fann sig själv i en jobbig situation då pandemin slog till. Den dåvarande bankens ovillighet att vara flexibel och se sina kunders ekonomi som en helhet, gjorde att familjen började fundera på att byta bank. Aktias personliga service och förmåga att blicka framåt och se ekonomin som en helhet övertygade redan vid det första mötet och nu har familjen en egen förmögenhetsplan, som de själva inte ens hade kunnat föreställa sig.

Boka ett distansmöte, så gör vi en egen förmögenhetsplan för dig

– Vi ville hitta en bank med vilken vi kunde gå igenom saker på omfattande sätt. Vi saknade en personlighet och äkta förståelse för kundens situation som den förra banken helt tydligt inte hade möjlighet eller vilja att ge, berättar Sanni Nylund om de orsaker som ledde till parets byte av bank.

Sanni och Teemu Nylund (namn ändrade) och deras femåriga son Joonas hade precis flyttat till sin nuvarande radhusbostad året innan pandemin. En flytt är alltid förknippad med utgifter och familjens besparingar hade använts för olika kostnader i samband med flytten. När arbetsläget till följd av pandemin ändrade och inkomsterna plötsligt minskade uppstod ett behov av att organisera om ekonomin så att man skulle klara sig så smidigt som möjligt ur situationen.

– Pandemin inverkade ganska kraftigt på vår ekonomi. Jag jobbar i en bransch som stängdes ner helt, berättar Teemu Nylund.

– Vi tänkte då – så som det också var – att situationen som pandemin orsakade var en tillfällig grej och att det i det långa loppet kommer finnas jobb, att inkomsterna och utsikterna ändå är bra. Men vår dåvarande bank såg situationen endast som den var just i den stunden. Svaret på varje fråga var att det fanns en blankett som kunde fyllas i på nätet. Vi fick aldrig ens i lugn och ro diskutera situationen med någon och fundera på hur framtiden ser ut och hur länge detta kan väntas pågå, minns Sanni.

– Vi skulle verkligen ha saknat att tillsammans med en levande människa gå igenom hur vi kunde ta oss ur situationen så smidigt som möjligt. På Aktia har vi fått jättebra personlig rådgivning. Det är vi verkligen nöjda med.

Vi kom till en lösning som vi tycker uppfyller våra behov jättebra – och den är något som nog ingen annan ens har föreslagit!

Förmögenhetsplanen uppfyllde förväntningarna och överraskade också glatt

Orsaken till bankbytet, som redan länge grott, var att paret ville utveckla och planera sin förmögenhet på ett mångsidigare sätt än tidigare. De hade redan en tid undersökt olika alternativ, men inte hittat vad de sökte före en bekant tipsade om Aktia.

– Jag tycker att Aktia har ett tydligt och modernt sätt att tänka att produkten inte endast är ett traditionellt bostadslån, utan man vill bedöma förmögenheten som en helhet och se kundens hela potential. Och Aktia har ju en imponerande track record. När man överför saker till excel är nog Aktias prestationsförmåga vad gäller kapitalförvaltning övertygande, konstaterar Teemu.

Det här omfattande tankesättet konkretiseras i Aktias förmögenhetsplan med vilken man kartlägger möjligheterna att spara och placera samt hur man kan förbereda sig för olika ekonomiska risker. Paret Nylund är nöjda med den rådgivning de fått vid diskussionen i samband med förmögenhetsplanen och hur väl deras önskemål och situation togs i beaktande.

– Jag tyckte det var bra att vi blev erbjudna flera olika alternativ då förmögenhetsplanen gjordes. Vi fick bra och kunnig expertrådgivning och man fick själv också lite fundera på vad som skulle vara bäst i det här läget. För oss är det viktigt att amorteringarna på bostadslånet är flexibla och att vi samtidigt kan spara och placera, betonar Sanni.

I småbarnsfamiljens vardag är det full fart och Sanni och Teemu har just nu inte funderat så mycket på större drömmar. De ser sin egen ökning av förmögenheten som ett långsiktigt mål som ger trygghet och frihet att välja och gör det möjligt att förverkliga drömmar i framtiden.

– Att vi inte just nu har ett konkret mål betyder förstås inte att vi inte senare kunde ha det. Och då är utgångspunkten en helt annan om man redan är lite förberedd, funderar Sanni.

– Vi kom genom förmögenhetsplanen till en lösning som vi tycker uppfyller våra behov jättebra och passar det nuvarande världsläget – och den lösningen är något som nog ingen annan ens har föreslagit!

Bekanta dig med förmögenhetsplanen och boka ett distansmöte med Aktias specialist. Läs mera

Boka distansmöte

Bekanta dig med förmögenhetsplanen