Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
I Aktias namn rings det bluffsamtal där de varnas för att till exempel bankkoderna eller kontot är i fara Bedragaren försöker bestyrka sitt ärende genom att skicka ett textmeddelande, som syns i samma bekanta meddelandekedja som Aktias äkta meddelanden. Läs mer.
Markkinaraati: Ingen vill ha löneinflation

Markkinaraati: Ingen vill ha löneinflation

Den 16 september 2022 Marknadsrådet, Markkinaraati

Stora löneuppgörelser som gäller både den offentliga ekonomin och företagens konkurrenskraft är på gång. Konsumenternas köpkraft har försämrats på grund av inflationen. Ingen löneinflation önskas som en fortsättning på detta. 

– Arbetsmarknadens utveckling har för sin del en direkt inverkan på konsumenternas beteende. Arbetslösheten, som påverkar hushållens ekonomiska välstånd, är fortfarande historiskt låg: Arbetslöshetsgraden i EU var 6,0 procent i juni, alla tiders bästa siffra, sade Aktias chefsekonom Lasse Corin i Kauppalehtis marknadsråd Markkinaati.

Även i marknadsrådet Markkinaraati som Kauppalehti och Aktia genomför i samarbete, diskuterades läget på arbetsmarknaden och företagens konkurrenskraft. I diskussionen deltog Mikael Pentikäinen, verkställande direktör för Företagarna i Finland, STTK: s ordförande Antti Palola samt Meri Obstbaum, chef för prognosbyrån på Finlands Bank.

Mikael Pentikäinen efterlyste lokala avtal för att företagens olika situationer ska kunna beaktas.

För att spela videon måste alla cookies på webbsidan accepteras.