Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Det skickas aktivt ut bluffmeddelanden i Aktias namn. Det finns också bluffnätfakturor i farten.

För mer information klicka här.

Markkinaraati: Fortums förlustsvit var tvungen att få ett slut

Markkinaraati: Fortums förlustsvit var tvungen att få ett slut

Den 23 september 2022 Marknadsrådet, Markkinaraati

Ödet för Fortums innehav i dotterbolaget Uniper avgjordes i och med ett avtal mellan den tyska staten och Fortum, genom vilket Uniper förstatligas. 

– Det var viktigt att få ett slut på Fortums förlustsvit. Avtalet klargjorde situationen. I och med att osäkerheten försvann lyckades man nu få till något slags förnuftigt prisintervall för aktien. Rysslands andel har redan värderats till noll i Fortums aktiepris, sade Sami Räsänen, portföljförvaltare på Aktia, i Kauppalehtis marknadsråd Markkinaraati. 

Enligt Räsänen blir Fortum nu ett nordiskt vatten- och kärnkraftsbolag, vars lönsamhet kommer att vara god med nuvarande elpriser. 

– Några snabba vinster kommer Fortum knappast att erbjuda, även om bolaget antagligen också i fortsättningen kommer att vara en god utdelningsbetalare. Nästa vår kan utdelningen utebli helt, åtminstone måste den skäras ned, sade Räsänen.

I marknadsrådets diskussion deltog utöver Räsänen också Victor Snellman, verkställande direktör för Finlands Aktiesparare, och privatplaceraren Mika Heikkilä.

För att spela videon måste alla cookies på webbsidan accepteras.