Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Det skickas aktivt ut bluffmeddelanden i Aktias namn. I ett nytt bedrägeri ombes mottagaren installera en fjärrstyrningsapp i telefonen.

För mer information klicka här.

Markkinaraati: Under vintern kan det redan bli tillfälle att köpa aktier

Markkinaraati: Under vintern kan det redan bli tillfälle att köpa aktier

Den 30 september 2022 Marknadsrådet, Markkinaraati

Helsingforsbörsen har gått nedåt redan en längre tid. Investerarna funderar om det är dags att leta efter aktier som blivit tillräckligt billiga.

– Om man köper aktier är det viktigt att hålla sig till placeringsplanen. Bäst hanteras risken genom att sprida aktieköpen över tid, exempel 12–18 månader, sade Camilla Karlberg, försäljningsdirektör med ansvar för privatkunder på Aktia, i Kauppalehtis marknadsråd Markkinaati.

Centralbankerna har höjt styrräntorna hela året, men i USA har den accelererande inflationen blivit tydligt långsammare och räntehöjningarna kommer också att stanna i något skede. Räntehöjningarna kan också gynna vissa branscher.

– Banksektorn drar nytta av stigande räntor. Inom andra sektorer är det viktigt att känna branschen väl. Under sådana här tider finns det skäl att noggrant se på bolagets kvalitet, sade Karlberg.

I marknadsrådets diskussion deltog utöver Karlberg även seniorstrategerna Hertta Alava från Nordea och Kaisa Kivipelto från Danske Bank.

För att spela videon måste alla cookies på webbsidan accepteras.