Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Det skickas aktivt ut bluffmeddelanden i Aktias namn. Det finns också bluffnätfakturor i farten.

För mer information klicka här.

Just nu finns det många goda skäl att välja kapitalförvaltarbanken

Just nu finns det många goda skäl att välja kapitalförvaltarbanken

Den 6 oktober 2022 Bloggar och artiklar

En lämplig spridning är på många sätt en god idé, både vad gäller placerande och betalande. Också Finlands Bank rekommenderar att varje hushåll borde ha ett bankkonto och betalkort i två olika banker. På Aktia får du förutom den trygghet som spridningen ger också de möjligheter kapitalförvaltarbanken kan erbjuda för att utveckla din ekonomi på lång sikt samt våra aktuella förmåner.

Skaffa Finnair Visa Credit som tilläggskort – du får marknadens bästa intjäning av poäng

Förutom den trygghet som ett tilläggskort ger, erbjuder Finnair Visa Credit dig marknadens bästa intjäning av poäng. Just nu får du också värdefulla medlemsförmåner då du ansluter dig. I den aktiva resenärens förstavalskort ingår dessutom en nödkontanttjänst som hjälper dig på plats om ditt kort blir stulet eller försvinner under en utlandsresa.

Läs mer och ansök om kortet

Med förmögenhetsplanen får du ut det mesta av din ekonomi

Vi är en kapitalförvaltarbank och ser saker lite annorlunda än andra. Vi hjälper dig gärna att se de möjligheter din ekonomi erbjuder, öka din förmögenhet på ett systematiskt sätt och förbereda dig för ekonomiska risker. Boka en tid, så gör vi en skräddarsydd förmögenhetsplan för dig och ordnar om din ekonomi så att du får ut det mesta av den.

Just nu erbjuder vi dig flyttande av ditt lån till Aktia utan expeditionsavgift då du gör en förmögenhetsplan tillsammans med oss. Planen förbinder dig inte till något, men ger dig ett ypperligt tillfälle att se din ekonomi med nya ögon, förhandla om dina lån pånytt och anpassa dina utgifter och tryggandet av ekonomin till din nuvarande situation.

Fråga oss samtidigt om våra aktuella depositionserbjudanden. Räntorna har stigit och ligger igen på plussidan. Därför tycker vi det är rimligt att man också får ränta på depositioner.

Boka ett distansmöte

Som Finnair Plus-medlem får du poäng för varje köp du gör med kortet. Poängen kan användas såväl för att betala flygresor som för olika upplevelser och vardagliga inköp. Då du ansluter dig får du värdefulla förmåner, såsom uppgradering av Finnair Plus Basic till Finnair Plus Silver-medlemsnivån, då du gör inköp för 500 euro per månad under de första 3 månaderna (tre hela kalendermånader från och med att kortet aktiverats). Aktiveringen av kortet bör göras senast den 31 december 2022. Den effektiva räntan för Finnair Visa Credit kortets kreditegenskap och beloppet som ska betalas samt kreditkostnaderna sammanlagt beräknas med antagandet att krediten är 2 000 euro, kredittiden är ett år och krediten används i sin helhet, räntan samt avgifter och provisioner förblir oförändrade under kreditens hela löptid och krediten betalas tillbaka i 12 lika stora delbetalningar med en månads mellanrum. Räntan på krediten är 3 mån. euribor +10,0 %, kontoskötselavgiften 3,90 euro/faktura och månadsavgift 6 euro. Den effektiva räntan är 23,35 % (beräknad 09/2022 3 mån. euribor 0,712 %) och det totala beloppet som ska betalas är 2 236,68 euro med ovan nämnda antaganden. Räntan som används för exempelkalkylen grundar sig på en representativ kalkyl som grundar sig på beviljade krediter. Kortet beviljas av Aktia Bank Abp.

Erbjudandet om flyttande av bostadslån gäller till och med 31.12.2022. Erbjudandet förutsätter att du gör en förmögenhetsplan tillsammans med Aktias specialist. Förmögenhetsplanen förbinder dig inte till något. Räkneexempel för ett bolån på 150 000 euro med en betalningstid på 25 år: den effektiva årliga räntan är 3,13 %, då lånets ränta är 12 mån. euribor + 0,60 % (2,41 % 5.10.2022), kostnader för skötsel av lånet är 2,30 euro/mån. och expeditionsavgift 0 euro. Den uppskattade helhetskostnaden för lånet är 215 229 euro och betalningsraternas antal 300 st. Räkneexemplet baserar sig på ett antagande om att lånets ränta och övriga kostnader förblir oförändrade under hela lånetiden och lånet amorteras i jämna rater, 700 euro/mån. Lånet beviljas av Aktia Bank Abp. Ett kreditlöfte som förbinder banken kräver kreditbeviljningspraxis.