Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Du kan för tillfället inte logga in i Aktias nätbank med de övriga bankernas bankkoder. Det går inte heller att identifiera sig i Aktias blanketter och ansökningar eller registrera applikationen Aktia Wallet. Felet åtgärdas som bäst. Vi beklagar besväret som orsakas av störningen.
Markkinaraati: Aktiesparkontot är ett av de instrument som erbjuds placerarna

Markkinaraati: Aktiesparkontot är ett av de instrument som erbjuds placerarna

Den 28 oktober 2022 Marknadsrådet, Markkinaraati

För tre år sedan fick finländska aktieplacerare ett nytt instrument i form av aktiesparkontot som den nuvarande regeringen dividerade om länge. Saken diskuterades i Kauppalehtis marknadsråd Markkinaati, som ansåg att aktiesparkontot har fått finländarna att placera aktivare i inhemska aktier.

– Aktiesparkontot kompletterar urvalet av placeringsinstrument väl. Det undanröjer inte i sig den risk som är förknippad med aktieplaceringar. Genom fondplaceringar kan man uppnå effektivare diversifiering mellan olika tillgångsslag. Aktiesparkontot skulle fungera bättre om man också kunde köpa andra tillgångsslag än enbart aktier via det, konstaterade Thomas Lindholm, försäljningsdirektör för placeringar på Aktia, som deltog i marknadsrådets diskussion.

I diskussionen deltog förutom Lindholm även Sari Lounasmeri, verkställande direktör för Börsstiftelsen, och Suvi Tuppurainen, landschef för Nordnet.

För att spela videon måste alla cookies på webbsidan accepteras.