Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Det skickas aktivt ut bluffmeddelanden i Aktias namn

Det har skickats bluffmeddelanden i Aktias namn där det står att ”du har fått en uppdatering" och där du uppmanas att logga in via länken. Klicka inte på länken, den leder till en falsk webbplats. Läs mer om hur du sköter dina bankärenden tryggt.

 

Markkinaraati: Finnair måste hitta sin lönsamhet

Markkinaraati: Finnair måste hitta sin lönsamhet

Den 2 december 2022 Marknadsrådet, Markkinaraati

Finnair har lidit massiva förluster på grund av pandemin och stängningen av Rysslands luftrum. Finska staten deltog i förra årets emission i egenskap av bolagets största ägare. Hur ser staten på sitt innehav i Finnair?

– Finnairs siffror är bistra, men det beror inte på bolaget självt. Nu måste Finnair ta nya tag och få i gång en lönsam affärsverksamhet. Alla intressentgrupper måste vara flexibla för att man ska lyckas sänka kostnaderna. Finansieringen måste också komma någon annanstans ifrån än statens plånbok, sade finansrådet Minna Pajumaa, ansvarig för statens innehav i Finnair, i Kauppalehtis marknadsråd Markkinaraati.

I marknadsrådet Markkinaraatis diskussion som Kauppalehti och Aktia genomför i samarbete deltog också Finnairs försäljningschef Mikko Turtiainen och direktör Paavo Virkkunen från Business Finland.

För att spela videon måste alla cookies på webbsidan accepteras.