Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Det skickas aktivt ut bluffmeddelanden i Aktias namn. Det finns också bluffnätfakturor i farten.

För mer information klicka här.

Finlands Lucia spred ljus på Aktia

Finlands Lucia spred ljus på Aktia

Den 13 december 2022 Bloggar och artiklar

Finlands Lucia Wilma Grönqvist och hennes tärnor spred ljus och värme på Aktias huvudkontor tidigt på luciadagens morgon. Se luciatågets uppträdande i vår video: 

Finlands Lucia är frontfiguren för Luciainsamlingen som upprätthålls av Folkhälsan. I år har insamlingen som mål att stöda familjer som kämpar med en jobbig vardag. Aktia stöder enligt tradition insamlingen. Finlands Lucia Wilma Grönqvist berättar att hon själv har jobbat på Folkhälsans läger för familjer som behöver stöd. 

 

– Jag har själv jobbat med familjer som behöver stöd på Folkhälsans läger, och det hjälper mer än man kan tro. Barnen får göra någonting extra i vardagen och stödet till föräldrarna är det vackraste. Luciainsamlingen är otroligt viktig, säger Wilma Grönqvist. 

 

Aktia har ett långt samarbete med Folkhälsan och placeringsfonden Aktia Folkhälsan som grundades år 2003, numera en del av placeringsfonden Aktia Secura, är en väsentlig del av samarbetet. En del av förvaltningsprovisionen i fonden har fallit Folkhälsan till godo och har använts till forskning och hälsofrämjande arbete i Finland och på så sätt gynnat lokalsamhället under en längre tid.

 

Under årens lopp har den sammanlagda återbäringen av fonden uppgått till närmare en miljon euro. 

 

I år valde Aktias personal att stöda också unga som lider av ensamhet och utanförskap via Helsinki Missio.