Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Markkinaraati: Recessionen verkar bli lindrig

Markkinaraati: Recessionen verkar bli lindrig

Den 10 februari 2023 Marknadsrådet, Markkinaraati

Stämningen och förväntningarna kring den pågående resultatperioden är positiva. Resultatperioden kan för första gången på länge till och med anses vara normal, då uppgången på aktiemarknaden har stabiliserats efter coronapandemin. Utmaningarna i exportbranscherna har lättat i och med att produktionsmaskineriet i Kina har kommit i gång efter coronarestriktionerna och komponentleveranserna fungerar igen.

– Öppnandet av det kinesiska samhället minskar recessionsrisken. Styrräntorna kommer sannolikt att vända nedåt. Fjolårets exceptionella situation med en sjunkande ekonomi och stigande räntor håller på att lättas. Vi står inför en situation utan like, någon motsvarande utveckling har inte setts tidigare. Industribranscherna är i god form, men i stället har konsumenterna dragit åt svångremmen, sammanfattar Aktias portföljförvaltare Juuso Kenkkilä läget i Kauppalehti marknadsråd Markkinaraati.

I diskussionen deltog förutom Kenkkilä även Börsstiftelsens verkställande direktör Sari Lounasmeri och Sauli Vilén, analytiker på Inderes.

För att spela videon måste alla cookies på webbsidan accepteras.