Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Det skickas aktivt ut bluffmeddelanden i Aktias namn. I ett nytt bedrägeri ombes mottagaren installera en fjärrstyrningsapp i telefonen.

För mer information klicka här.

Markkinaraati: Finlands bilbestånd elektrifieras före 2035

Markkinaraati: Finlands bilbestånd elektrifieras före 2035

Den 24 februari 2023 Marknadsrådet, Markkinaraati

Bilsektorn befinner sig mitt i den gröna omställningen. Målet är att det inte ska finnas några nya fordon med förbränningsmotorer i den europeiska trafiken från och med 2035.

För närvarande har den ekonomiska osäkerheten och de långa leveranstiderna minskat efterfrågan på nya bilar. Det bromsar i sin tur förnyelsen av bilbeståndet. Målen i Europa är dock tuffa, och de styrs med hjälp av begränsningar och incitament. 

– För att bilbeståndet ska kunna förnyas tillräckligt snabbt behövs det stöd från politikerhåll för anskaffning av elbilar och investeringar för att stärka laddinfrastrukturen, särskilt i stadsområden där största delen av köparna av nya bilar finns, konstaterade Helena Sauramo från Delta Auto i Kauppalehtis och Aktias marknadsråd Markkinaraati.

I diskussionen deltog också Pasi Nieminen, verkställande direktör på Automobilförbundet, och Hanna Kalenoja, specialsakkunnig på Bilbranschens informationscentral. 

Elektrifieringen av bilbeståndet ökar också efterfrågan på el. Aktia strävar efter att främja investeringar i förnybar energi.

– Vi är mycket selektiva när det gäller alternativa investeringar. Kapitalplaceringar i grön energi är särskilt intressanta i detta brytningsskede, konstateras det i Aktias Placeringsutsikt, som publicerades förra veckan.

 

För att spela videon måste alla cookies på webbsidan accepteras.