Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Som en del av andra aktörer inom finanssektorn, drabbades även Aktias tjänster idag av en störning till följd av en överbelastningsattack.

På grund av detta kan det förekomma störningar i nät- och mobilbanken, identifieringen och på vår hemsida. Våra kunders information och tillgångar har inte äventyrats på grund av detta. Vi beklagar besväret som orsakas av störningen.

Markkinaraati: Minskad efterfrågan kräver flexibilitet av byggare

Markkinaraati: Minskad efterfrågan kräver flexibilitet av byggare

Den 10 mars 2023 Marknadsrådet, Markkinaraati

Byggsektorn är svag. Aktierna i börsnoterade bolag i branschen har sjunkit kraftigt under de senaste åren. Detta beror bland annat på den minskade efterfrågan på bostäder och de ökade byggkostnaderna. Kauppalehtis marknadsråd Markkinaraati bedömer att situationen är svårast för de bolag som koncentrerat sig på en specifik byggbransch, t.ex. bostadsbyggare. 

–  Byggbranschens cykliska karaktär kräver risktolerans av placerarna. Det finns också andra faktorer i ekonomin än branschens interna drivkrafter, t.ex. tillgången på finansiering. Företag med buffertar och förmåga att anpassa sig till marknaden klarar sig bättre. Branschen är dock en långsiktig möjlighet, konstaterade Aktias företagsbankir Elina Puhakainen som deltog i Markkinaraati-diskussionen.

I diskussionen deltog förutom Puhakainen också SRV:s verkställande direktör Saku Sipola och Byggnadsindustrins chefsekonom Jouni Vihmo

För att spela videon måste alla cookies på webbsidan accepteras.