Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Det skickas aktivt ut bluffmeddelanden i Aktias namn. I ett nytt bedrägeri ombes mottagaren installera en fjärrstyrningsapp i telefonen.

För mer information klicka här.

Markkinaraati: Minskad efterfrågan kräver flexibilitet av byggare

Markkinaraati: Minskad efterfrågan kräver flexibilitet av byggare

Den 10 mars 2023 Marknadsrådet, Markkinaraati

Byggsektorn är svag. Aktierna i börsnoterade bolag i branschen har sjunkit kraftigt under de senaste åren. Detta beror bland annat på den minskade efterfrågan på bostäder och de ökade byggkostnaderna. Kauppalehtis marknadsråd Markkinaraati bedömer att situationen är svårast för de bolag som koncentrerat sig på en specifik byggbransch, t.ex. bostadsbyggare. 

–  Byggbranschens cykliska karaktär kräver risktolerans av placerarna. Det finns också andra faktorer i ekonomin än branschens interna drivkrafter, t.ex. tillgången på finansiering. Företag med buffertar och förmåga att anpassa sig till marknaden klarar sig bättre. Branschen är dock en långsiktig möjlighet, konstaterade Aktias företagsbankir Elina Puhakainen som deltog i Markkinaraati-diskussionen.

I diskussionen deltog förutom Puhakainen också SRV:s verkställande direktör Saku Sipola och Byggnadsindustrins chefsekonom Jouni Vihmo

För att spela videon måste alla cookies på webbsidan accepteras.