Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Aktia Livförsäkrings kundtjänst är överbelastad.

Vi beklagar besväret.

Stödstiftelsen Tappara tukisäätiö valde Aktia som kapitalförvaltare

Stödstiftelsen Tappara tukisäätiö valde Aktia som kapitalförvaltare

Den 20 mars 2023 Bloggar och artiklar

Stödstiftelsen Tappara tukisäätiö, som grundades hösten 2022, vill göra det möjligt för allt fler barn och unga att spela ishockey. Stiftelsen har som mål att bygga upp en förmögenhet på lång sikt och har valt Aktia att sköta denna uppgift. 

Stiftelsen Tappara tukisäätiö bildades för att stödja Tapparas juniorverksamhet samt allmännyttiga samfund som samarbetar med Tappara. Stiftelsen berör i stor utsträckning ishockeyverksamheten i hela Birkaland. 

– Kostnaderna för att spela ishockey har stigit avsevärt. Stiftelsens verksamhet syftar till att få ner kostnaderna för alla, inte bara enstaka familjer, och minska deras årliga kostnader, säger Heikki Penttilä, styrelseordförande för stiftelsen. 

Att stödstiftelsen valde oss som förvaltare är ett fint bevis på förtroende. Aktia är en stark kapitalförvaltarbank, och målet är att placera varje donation så bra att avkastningen så småningom räcker till att dela ut stöd till dem som behöver.

Kapitalförvaltning i Tapparas anda

Stiftelsen har redan tagit emot betydande donationer och avsikten är att öka förmögenheten framöver genom olika åtgärder. Medlen placeras i enlighet med stiftelsens stadgar och avkastningen används för att stöda juniorhockeyn.

Stiftelsens medel förvaltas av Pekka Halmes, privatbankir på Aktia i Tammerfors. Enligt honom själv ligger Tappara honom varmt om hjärtat. Att sköta kapitalförvaltningen för en idrottsstiftelse är inget nytt för Halmes, som även är kapitalförvaltare för Olympiafonden.

– Att stödstiftelsen valde oss som förvaltare är ett fint bevis på förtroende. Aktia är en stark kapitalförvaltarbank, och målet är att placera varje donation så bra att avkastningen så småningom räcker till att dela ut stöd till dem som behöver, säger han.

Halmes anser att Aktias ideologi ”Tänk framåt” är identisk med stiftelsens mål.

– Vi vet att stillasittande har stora samhällsekonomiska konsekvenser. Tillsammans kan vi stödja lokal juniorverksamhet och möjliggöra idrott som hobby också för dem som inte annars skulle ha den möjligheten. Samtidigt sätter vi vår prägel på den finländska idrotten, säger Halmes.

Både stiftelsens ordförande Heikki Penttilä och Tapparas styrelseordförande Mikko Leinonen litar på Aktia och Halmes som kapitalförvaltare. 

– Pekka har tidigare samarbetat med personer med bakgrund i Tappara i frågor som gäller kapitalförvaltning och har visat sin pålitlighet och yrkesskicklighet. Vi fick i praktiken ett färdigt samarbetspaket. Vi förväntar oss utan vidare den bästa möjliga kapitalförvaltningen av Aktia, och även annat samarbete i syfte att öka förmögenheten, säger Leinonen.