Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Det skickas aktivt ut bluffmeddelanden i Aktias namn. I ett nytt bedrägeri ombes mottagaren installera en fjärrstyrningsapp i telefonen.

För mer information klicka här.

Markkinaraati: När företagarna mår bra, mår också Finland bra

Markkinaraati: När företagarna mår bra, mår också Finland bra

Den 31 mars 2023 Marknadsrådet, Markkinaraati

Beskattning är ett tema som alltid väcker stora politiska känslor. I Finland är den totala skattegraden bland de högsta i världen. Genom beskattningen fördelar samhället ansvarsbördan, men skattelättnader fungerar också som incitament. Beskattningen ersätter dock inte den trygghet som en stark ekonomisk tillväxt medför för samhällsekonomin och välfärden.

I Kauppalehtis senaste marknadsråd Markkinaraati diskuterades hur beskattningen borde utvecklas under nästa mandatperiod. Bland annat beskattningen av utdelning från onoterade företag och börsbolag väckte diskussion.
– Beskattningen av utdelning från onoterade företag kan åtminstone inte vara högre än för närvarande. Företagare bär en annan typ av risk än placerare i börsbolag. Beskattningen måste uppmuntra till företagande. När företagarna mår bra, mår också Finland bra, sade Aktias skattespecialist Ville-Matti Lindgren som deltog i diskussionen.

I marknadsrådet deltog förutom Lindgren också Lauri Finér, verksamhetsledare för Kalevi Sorsa Stiftelsen, och Virpi Pasanen, chef för företagsbeskattningstjänster på Deloitte.

För att spela videon måste alla cookies på webbsidan accepteras.